Πολιτική

Εκλογές 2023 – Γιώργος Γεραπετρίτης: Η ΝΔ δεν θα πάρει μεμονωμένα βουλευτές – Απόλυτα μηδενιστική αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ταγμένος στον πυρήνα της ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη δήλωσε στο Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο ο πρώην υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Είμαι άνθρωπος υψηλής ευθύνης. Είμαι πάντα στην υπηρεσία της πατρίδας είτε από το πανεπιστήμιο είτε από θέση δημόσιας λειτουργίας θα είμαι πάντα παρόν. Θα είμαι ταγμένος σε αυτό τον πυρήνα (σ.σ.: της ΝΔ). Ο πρωθυπουργός είναι μία καλή τύχη για τη χώρα, δημιούργησε συνθήκες ώστε η κυβέρνηση να είναι επαγγελματική. Είναι πραγματικό εντυπωσιακό το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή παραδώσαμε υπουργοί, όχι όπως παλιά τυπικά, αλλά πολύ συγκεκριμένους φακέλους και χρονοδιαγράμματα», δήλωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε πως οι κάλπες ξεκινούν από το μηδέν, με στόχο να αναδείξουν την κυβέρνηση που θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις.

«Η ελπίδα μας είναι να έχουμε κυβέρνηση στις κάλπες της 25ης Ιουνίου. Είναι σωστό και ωφέλιμο για τη χώρα να υπάρχει μία ισχυρή κυβέρνηση που θα μπορεί να ανταπεξέλθει. Ξεκινάμε από το μηδέν. Πολλοί αναφέρονται σε δεύτερο ημίχρονο, η πραγματικότητα είναι ότι ξεκινάμε από το μηδέν. Είναι μία κάλπη που θα αναδείξει όχι την αντιπολίτευση, αλλά την κυβέρνηση».

«Θέλουμε μία ισχυρή κυβέρνηση με γρήγορα αντανακλαστικά, που θα βρεθεί απέναντι στις προκλήσεις, οι οποίες δεν θα εκλείψουν στο μέλλον», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, τόνισε πως ισχυρή κυβέρνηση θα διασφαλιστεί μόνο με μεγάλο ποσοστό στη ΝΔ.

«Εάν στη Βουλή μπουν περισσότερα κόμματα, τότε αυτομάτως ανεβαίνει ο πήχης της αυτοδυναμίας, οπότε το 38% – 39% μπορεί να μην είναι αρκετό. Για να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε μία ισχυρή κυβέρνηση θα πρέπει να υπάρχει ένα πολύ υψηλό ποσοστό. Οι Έλληνες ψήφισαν δύο πράγματα: από τη μία, μία ισχυρή κυβέρνηση που θα έχει το σθένος και τη νομιμοποίηση να αντιπαρέλθει τις δυσκολίες και από την άλλη, καταψήφισαν ένα λόγο προεκλογικό, που ήταν διχαστικός, μισαλλόδοξος και θολός».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως επενδύει σε γκρίζα πολιτική ατζέντα, ενώ για το ΠΑΣΟΚ ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση. «Η μόνη εναλλακτική, σοβαρή, επαγγελματική, σταθερή επιλογή είναι η ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ», δήλωσε και τόνισε πως η καλύτερη αντιπολίτευση είναι η υπεύθυνη αντιπολίτευση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μία αξιωματική αντιπολίτευση απολύτως μηδενιστική, δεν παρήγαγε ωφέλιμο αποτέλεσμα», είπε, ενώ για το ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε πως αρκετές φορές στάθηκε απέναντι στη ΝΔ.

Τέλος, ο Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε πως η ΝΔ δεν διακατέχεται από σύνδρομο αλαζονείας, ενώ σε περίπτωση που ο λαός κρίνει πως απαιτείται κυβέρνηση συνεργασίας, τότε εάν υπάρχουν θεσμικές συγκλίσεις τα στελέχη του κόμματος θα τις αναζητήσουν.

«Μεμονωμένα βουλευτές δεν θα πάρει η ΝΔ. Εάν όμως ο λαός μας τάξει σε θέση που θα απαιτηθούν συνεργασίες, θα αναζητηθούν οι όμοροι χώροι για να υπάρξουν συνεργασίες», δήλωσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά στο Πόρτο Γερμανό: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας – Ενημερώθηκε για τα πύρινα μέτωπα
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την εμπιστοσύνη του και τη στήριξή του στις γυναίκες και τους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος και των υπόλοιπων σωμάτων ασφαλείας και υπηρεσιών που δίνουν τη μάχη με τις φωτιές σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας
Η ΕΛΑΣ επιμένει για τα δάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ζητά δέσμευση της κρατικής χρηματοδότησης και αποζημιώσεων βουλευτών
Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα προτείνει δέσμευση του 80% της κρατικής χρηματοδότησης των υπερχρεωμένων κομμάτων και υποχρεωτική απόδοση του 50% της βουλευτικής αποζημίωσης
ΕΛΑΣ 5
ΠΑΣΟΚ κατά Αλέξη Τσίπρα: «Rebranding αγκαλιά με τα συμφέροντα» – Νέα σύγκρουση για τη χρηματοδότηση της ΕΛΑΣ
Σκληρή απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη στις αιτιάσεις της Αμαλίας - «Οι πολίτες μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
ΠΑΣΟΚ