Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Εκλογές 2023: Η κυβερνητική απελπισία μπορεί να οδηγηθεί σε περίεργα μονοπάτια, προειδοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2023: Η κυβερνητική απελπισία μπορεί να οδηγηθεί σε περίεργα μονοπάτια, προειδοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Με βάση της δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και οι οποίες εμφανίζουν την ΝΔ να χάνει από 3,5% έως 7,5%, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές μεταθέτοντάς τες ακόμα και μετά το καλοκαίρι.

«Τα περιμένουμε όλα από το Μαξίμου», λένε χαρακτηριστικά παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τα σενάρια εκλογών που διαρρέουν «γαλάζιοι» παράγοντες, οι οποίοι κάνουν λόγο για πλήρη εξάντληση της τετραετίας.

Σύμφωνα με αυτά τα σενάρια, η πρώτη κάλπη θα στηθεί στις 6 Αυγούστου και η δεύτερη στα μέσα Σεπτεμβρίου, αφού θα μεσολαβήσουν οι 6-9 ημέρες των διερευνητικών εντολών.

«Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ, τουλάχιστον στην πρόσφατη πολιτική ιστορία, δεν πιστεύουμε ότι θα θελήσει να πρωτοτυπήσει επ’ αυτού ο κ. Μητσοτάκης», λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, προσθέτοντας ωστόσο ότι η «κυβερνητική απελπισία» μπορεί να οδηγηθεί σε περίεργα μονοπάτια.

Οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν ότι η απομάκρυνση του κυβερνώντος κόμματος από το ψυχολογικό ποσοστό του 30%, οδηγεί τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος στην αναζήτησή εναλλακτικών λύσεων προκειμένου να αντιμετωπίζουν την δημοσκοπική φθορά. Πολύ περισσότερο, δε, από τη στιγμή που όλοι παραδέχονται ότι πλέον το διακύβευμα της αυτοδυναμίας μοιάζει με μακρινό όνειρο.

Στον ΣΥΡΙΖΑ μελετούν τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και ιδιαίτερα τα ποιοτικά στοιχεία καθώς στις περισσότερες από αυτές το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται να μην μπαίνει στο κάδρο των ευθυνών.

Στην έρευνα της Interview, η σημερινή κυβέρνηση έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης με 26% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις 1,5%. Σε όλες τις μετρήσεις της κοινής γνώμης, οι ευθύνες του σταθμάρχη καταγράφονται από 10 έως 12%. «Ο κόσμος ξέρει ότι στα 50 μεταπολιτευτικά χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε τα τέσσερα και δεν ακολουθεί τον κ. Μητσοτάκη στον ισομερισμό των ευθυνών», λένε.

«Ακόμη και υπουργοί της κυβέρνησης εκφράζουν πλέον ανοιχτά τη διαφωνία τους με το “όλοι φταίμε”», λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Και προσθέτουν:

Ο κ. Μητσοτάκης είναι υποχρεωμένος πια να αλλάξει εκ νέου στρατηγική. Να εγκαταλείψει την αποποίηση και διάχυση ευθυνών που οδηγεί στη συγκάλυψη. Και να σταματήσει επιτέλους να κρύβει τους τέσσερις υπουργούς που διοίκησαν τα 4 τελευταία χρόνια το υπουργείο υποδομών. Και ιδίως τον κ. Καραμανλή που θα είναι εκ νέου υποψήφιος αλλά επιθυμεί να κριθεί κρυπτόμενος από τον ελληνικό λαό και από τις ευθύνες που τον βαραίνουν».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις