Δευτέρα, 6 Μαΐ
17oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – Κυριάκος Μητσοτάκης στο Σύνταγμα: Να φέρουμε εκλογικό καύσωνα με 40άρια την Κυριακή

Εκλογές 2023 – Κυριάκος Μητσοτάκης στο Σύνταγμα: Να φέρουμε εκλογικό καύσωνα με 40άρια την Κυριακή

Δύο ημέρες πριν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε την κεντρική ομιλία του στο Σύνταγμα. 

«Όχι στον εφησυχασμό, όχι στην αποχή», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Ν.Δ., στην κατάμεστη πλατεία Συντάγματος,
«Σας καλώ για μια ημέρα, να φέρουμε έναν εκλογικό καύσωνα. Να χτυπήσουμε 40άρια και βάλε στα ποσοστά μας, ώστε η Ν.Δ. στο τιμόνι της χώρας, να την οδηγήσει με ασφάλεια σε αυτό που θέλουμε όλοι, στην καρδιά της Ευρώπης, στην πρώτη γραμμή», δήλωσε, εν μέσω συνθημάτων και επευφημιών από το συγκεντρωμένο πλήθος.

«Από την πόλη γέννησε τη Δημοκρατία στέλνουμε μήνυμα νίκης και μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες να το μεταφέρουμε σε όλη την Επικράτεια» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Ν.Δ..

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε εκ νέου από τους πολίτες να επαναξιολογήσουν τις επιλογές τους σε σχέση με τα κόμματα δεξιά της Ν.Δ. που διεκδικούν την ψήφο τους.
«Το λέω από την πόλη που πρώτη κατέβασε τη σημαία του ναζισμού από την Ακρόπολη. Αρκετά με τους ντεμέκ πιστούς, αρκετά με τους ντεμέκ πατριώτες», δήλωσε, με το βλέμμα στραμμένο στη Νίκη, την Ελληνική Λύση αλλά και τους Σπαρτιάτες, χωρίς πάντως να ονοματίσει κανένα από τα συγκεκριμένα κόμματα. Και πάντως προειδοποίησε ότι «η είσοδος ακραίων κομμάτων στη Βουλή δεν σημαίνει… πολυφωνία, αλλά… δημοκρατική “κακοφωνία”», είπε χαρακτηριστικά.

Η Ν.Δ,, δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης, είναι η μόνη πολιτική δύναμη «που μπορεί να πάρει και να τρέξει με τη σκυτάλη του μέλλοντος» και κάλεσε τους πολίτες να… αδράξουν την Κυριακή την ευκαιρία για να υπάρξει στη χώρα «ένα πλατύ ποτάμι προκοπής και σταθερότητας».

«Αυτή η παράταξη εκπροσωπεί όλα τα στρώματα και όλες τις ηλικίες» είπε και αναφέρθηκε σε όλες τις δράσεις της κυβέρνησης τους προς όφελος των νέων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των αγροτών και όχι μόνο.
«Δεν είναι τυχαίο ότι όλη η χώρα ντύνεται στα γαλάζια. Φανερώνοντας έτσι το βαθιά λαϊκό χαρακτήρα του κόμματος μας. Οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στο μαύρο, στο διχασμό και επιβράβευσαν μια κυβέρνηση συνεπή στα λόγια και τις πράξεις και ειλικρινή απέναντι στις αστοχίες της. Στις 21 Μαΐου και νικήσαμε μαζί, στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για να κυβερνήσουμε μαζί ενωμένοι. Όλες οι κατακτήσεις που πετύχαμε πρέπει να εδραιωθούν και να συνεχιστούν», πρόσθεσε, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι όλη η Ελλάδα θα παραμείνει μπλε μετά την κάλπη της Κυριακής.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι ισχυρή αυτοδυναμία οδηγεί σε παντοδυναμία και ηγεμονία Μητσοτάκης.
«Σε λίγες ώρες τα φώτα της προεκλογικής περιόδου θα σβήσουν και η ευθύνη περνάει στα δικά σας χέρια. Γι’ αυτό το βάρος κάθε ψήφου γίνεται πιο μεγάλο. Μέσα στο φάκελο δεν θα υπάρχει… λευκή επιταγή, αλλά διαβατήριο στη Ν.Δ. για προκοπή με σφραγίδα λαϊκή», είπε με έμφαση.

«Πάμε μαζί να γράψουμε τη δική μας Ιστορία», δήλωσε στον επίλογο της ομιλία του.

Η κεντρική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Σύνταγμα

«Ζητάμε την εντολή του ελληνικού λαού για να πετύχουμε τον στόχο μας για μία αυτοδύναμη Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι θυμάται τις ομιλίες που έδινε ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στην πλατεία Συντάγματος, με τον ίδιο να δίνει το παρών.

«Είμαστε και πάλι στο Σύνταγμα στον χώρο που φιλοξένησε την πρώτη συγκέντρωση της παράταξης από τον ιδρυτή της Κωνσταντίνο Καραμανλή αλλά και στον τόπο όπου νεαρός θυμάμαι να μιλάει σε εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Η πλατεία πια δεν χωρίζεται σε πάνω και κάτω είναι μια μοναδική ελεύθερη και δημοκρατική», τόνισε και πρόσθεσε ότι ως βουλευτής Αθηνών νιώθει συγκινημένος και περήφανος.
Δήλωσε επίσης περήφανος για την έως τώρα προεκλογική διαδρομή «αλλά κάναμε και πάλι τις δυσκολίες ευκαιρίες».

Ο Κυριάκος Μητσοτακης ζήτησε από όλους προσοχή και έως τις 7 το απόγευμα της Κυριακής είπε ότι έχουμε σύμμαχο τον ενθουσιασμό μας αλλά και εχθρός μας ο εφησυχασμός. Πρώτα πάμε στις κάλπες και μετά συνεχίζουμε την ημέρα μας έτσι ώστε καμία ψήφος να μην χαθεί αψήφιστα.

«Η πολιτική υπευθυνότητα θα οδηγήσει στην σταθερότητα και με την ώριμη επιλογή κάθε Ελληνίδας και Έλληνα που επιδιώκει την σιγουριά και την προκοπή», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πήχης είναι ψηλά αλλά σας ζητώ όλοι να βάλουμε ένα στοίχημα και να τον ξεπεράσουμε και να πετύχουμε και στο λεκανοπέδιο ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά. Να επαναλάβουμε τον θρίαμβο που πετύχαμε στην Α’ Αθήνας με ρεκόρ ποσοστών.

«Όπως το Μάιο, με όπλο την απλή λογική, ακυρώσαμε την απλή αναλογική, έτσι και τώρα με την ώριμη επιλογή κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα θα εξασφαλίσουμε την πολιτική σταθερότητα. Ο πήχης είναι ψηλά, αλλά σας ζητώ να βάλουμε ένα στοίχημα και να τον ξεπεράσουμε. Να πετύχουμε εδώ στο λεκανοπέδιο ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά. Να κάνουμε και πάλι ρεκόρ ποσοστών και να κάνουμε τη Δυτική Αττική για πρώτη φορά γαλάζια. Όλη η Ελλάδα είναι μπλε και θα παραμείνει μπλε, μετά την κάλπη της Κυριακής».  

«Αυτή η ανοιχτή προοδευτική παράταξη εκπροσωπεί πλέον όλα τα κοινωνικά στρώματα. Πού είναι όλοι αυτοί που μας έλεγαν ότι η ΝΔ είναι πίσω στη νέα γενιά;», διερωτήθηκε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι οι συντάξεις θα εξακολουθούν να αυξάνονται όσο η οικονομία αναπτύσσεται.
Πρόσθεσε ότι οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στο μαύρο, την τοξικότητα και τον διχασμό και επιβράβευσαν την σκληρή δουλειά και κυρίως το αποτέλεσμα. «Μια κυβέρνηση συνεπή στα λόγια και τις πράξεις και ειλικρινή απέναντι στις αστοχίες της. Τα λάθη αντιμετωπίζονται, μόνο όταν εντοπίζονται. Στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για να κυβερνήσουμε μαζί όλοι ενωμένοι».

«Οι πολίτες μας ζητούν όλες οι κατακτήσεις να συνεχιστούν και να εδραιωθούν. Οι ψηφοφόροι δεν φυλακίζονται σε ξεπερασμένα ιδεολογικά σύνορα και τεχνητές διαφορές που κάποιοι θέλουν να υψώνουν. Οι πολίτες επιδιώκουν το χειροπιαστό αποτέλεσμα μετά από μια εμπειρία τετραετίας με τη ΝΔ».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενους στους τέσσερις στόχους είπε ότι πρώτος και αδιαπραγμάτευτος είναι οι καλύτεροι μισθοί. Δεσμεύομαι ότι θα αυξήσουμε τους μισθούς και θα πετύχουμε τον στόχο μας. Ο μέσος μισθός θα φτάσει στα 1500 και ο κατώτατος στα 950. Αρχές του 2024 θα έχουμε το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο.

«Αρχές του 2024 θα έχουμε το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο που θα ενισχύσει τα οικογενειακά επιδόματα. Οι ετήσιες αυξήσεις στις συντάξεις θα συνεχιστούν, όπως και οι φοροελαφρύνσεις». 

Δεύτερος στόχος, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι η καλή δημόσια και ποιοτική δωρεάν υγεία. Αναφέρθηκε στις 10.000 προσλήψεις στην Υγεία με 1.000 εξ’ αυτών στο ΕΚΑΒ.
Ως τρίτο στόχο έθεσε το δίκαιο και κοινωνικά ευαίσθητο κράτος. «Όλοι θα αξιολογούνται και θα επιβραβεύονται οι καλοί για τους στόχους τους οποίους θα επιτυγχάνουν, ενώ θα συνεχιστεί η επανάσταση του ψηφιακού κράτους», είπε ακόμα ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στα κόμματα δεξιά της ΝΔ, ενώ αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «το πιο ηχηρό μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ της τοξικότητας και του λαϊκισμού το έστειλαν οι πολίτες στην κάλπη».
«Σε αβέβαιους καιρούς ο τόπος χρειάζεται βέβαιους χειρισμούς και όχι κυβερνήσεις με εύθραυστες πλειοψηφίες. Όσο μεγαλύτερη είναι η εμπιστοσύνη των πολιτών τόσο βαρύτερη αισθάνομαι την δική μου προσωπική ευθύνη», τόνισε ακόμα.
«Πολλές ακραίες φωνές που μπορεί να μπουν στην Βουλή δεν φέρνουν την πολυφωνία αλλά μια δημοκρατική κακοφωνία. Στην πρωτεύουσα που δεν υποβίβασε ποτέ την πίστη σε κομματικό σύμβολο που κατέβασε όμως πρώτη εκείνη το σύμβολο του ναζισμού από την ακρόπολη. Είναι η ίδια η ιστορία της Αθήνας που απαντά και στους νεόκοπους πολιτικούς εμπόρους της θρησκείας και της πατρίδας το ξαναλέω αρκετά με τους ντεμέκ πιστούς και τους ντεμέκ πατριώτες.

Την Κυριακή έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να ενωθούμε και πάλι σε ένα πλατύ ποτάμι σταθερότητας και προόδου. Ένα ποτάμι που έχουν θέση όσοι αναζητούν σχέδιο και αποτέλεσμα και πιστεύουν στον υπεύθυνο πατριωτισμό και τον δημιουργικό εκσυγχρονισμό. Στη ΝΔ. Είναι η μόνη ικανή να τρέξει με την σκυτάλη του μέλλοντος. Σας καλώ να φέρουμε έναν εκλογικό καύσωνα να χτυπήσουμε 40αρια και βάλε στα ποσοστά μας.

Από την πόλη που γέννησε τη Δημοκρατία στέλνουμε σήμερα το μήνυμα της νίκης. Σας ζητώ τη δύναμη να συνεχίσω αυτή τη δουλειά. Ενωμένοι, δυνατοί όσο ποτέ. Στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε και στις 26 σηκώνουμε τα μανίκια και συνεχίζουμε να χτίζουμε την Ελλάδα». 

Δείτε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Το παρών έδωσαν ο Κώστας Καραμανλής, ο Αντώνης Σαμαράς, η Νίκη Κεραμέως, ο Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Θάνος Πλεύρης, αλλά και η σύζυγος του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι. 

 
 

Πλήθος κόσμου είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται από νωρίς στην πλατεία Συντάγματος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις