Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα πυρά για την «κυβέρνηση συνενοχής» και το στοίχημα της αυτοδυναμίας

Εκλογές 2023 – Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα πυρά για την «κυβέρνηση συνενοχής» και το στοίχημα της αυτοδυναμίας

Στα τελευταία μέτρα της κούρσας, 9 ημέρες πριν από τις εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζει δυνατά στο τραπέζι το σενάριο της «κυβέρνησης συνενοχής».

Από τον Βόλο χτες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν κάθετος, καθώς υποστήριξε πως το ενδεχόμενο αυτό για μετά τις εκλογές είναι ζωντανό, εφόσον αριθμητικά βγαίνουν τα «κουκιά». «Κάποιοι ετοιμάζονται να βαφτιστούν νικητές, ηττημένοι, για να κάνουν κυβέρνηση ανοχής, συνενοχής, όπως την ονομάζουν. Θα το είδατε και χθες στην τηλεμαχία» τόνισε χαρακτηριστικά, δείχνοντας προς την πλευρά των Τσίπρα και Ανδρουλάκη.

«Ισχυρή εντολή στην προκοπή»

Παράλληλα ο Πρωθυπουργό επανέλαβε το αίτημα του για ισχυρή πρωτιά στη ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ώστε να διαμορφωθούν οι συνθήκες για αυτοδυναμία στις δεύτερες κάλπες της ενισχυμένης αναλογικής.

«Σε δέκα μέρες από σήμερα θα έχουμε τη μεγάλη νίκη, τη δεύτερη κυβερνητική θητεία της ΝΔ. Θα μας δώσετε την εντολή να αλλάξουμε οριστικά την Ελλάδα. Γιατί κάποιοι, που είναι σήμερα στη Θεσσαλία, στη Λάρισα» είπε, εννοώντας τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, «ονειρεύονται και πάλι την εξουσία, απειλώντας μας ότι την δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς».

«Πράγματι θα είναι αλλιώς… Η Θεσσαλία, η Ελλάδα θα πουν ‘όχι’ σε μια δεύτερη φορά στη συμφορά, δίνοντας με την ψήφο σας μια δεύτερη ισχυρή εντολή στην προκοπή» πρόσθεσε.

Στο Μαξίμου αλλά και στην Πειραιώς είναι εδραία η εκτίμηση ότι στο παρά πέντε των εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ θα οξύνει περισσότερο το κλίμα πόλωσης, με όχημα κυρίως την υπόθεση των υποκλοπών, την οποία ο κ. Μητσοτάκης στο ντιμπέιτ, τη χαρακτήρισε σκάνδαλο, ενώ στην ίδια γραμμή περιμένουν να κινηθεί και το ΠΑΣΟΚ.

Έμφαση στην ατζέντα για την οικονομία

Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός έχουν αποφασίσει να μη μετάσχουν σε αυτό το σκηνικό έντασης και τοξικότητας και αντίθετα να εστιάσουν στην ανάδειξη του προγράμματος για την επόμενη τετραετία, με έμφαση στην οικονομία, και στη σύγκριση του με το αντίστοιχο πρόγραμμα και τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ. «Η Ελλάδα του 2023 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υπογράμμισε ότι η χώρα βρίσκεται κοντά στην κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, που όμως για να την λάβει «χρειάζεται μια κυβέρνηση σταθερή και αποτελεσματική».

Παράλληλα μίλησε για τις προτεραιότητες της επόμενης τετραετίας, λέγοντας ότι θα υλοποιηθούν όλα όσα περιλαμβάνει το πρόγραμμα της ΝΔ, ενώ υπογράμμισε ότι ο σημαντικότερος στόχος του είναι οι καλύτεροι μισθοί για όλους.

Τα διλήμματα της κάλπης

Από τον Βόλο ο Πρωθυπουργός εστίασε στα βασικά διλήμματα της κάλπης κατά τη ΝΔ «πάμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω; Θέλουμε αποτελέσματα ή πάλι ψέματα; Θέλουμε καλύτερους μισθούς και αμοιβές ή ξανά φόρους και περικοπές; Θέλουμε σύνορα ασφαλή ή ανοιχτά σε κάθε επιλογή; Με λίγα λόγια, θέλουμε, τελικά, ΝΔ με πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ή ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα; Ζυγίζουμε, αποφασίζουμε και ψηφίζουμε» σημείωσε με έμφαση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις