Πολιτική

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: Οι πολίτες επανεπιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στη ΝΔ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Οι πολίτες επανεπιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στη Νέα Δημοκρατία». Αυτό ήταν το πολιτικό μήνυμα που προέκυψε από τις κάλπες των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, σύμφωνα με όσα δήλωσε από τα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα συγχαρητήρια στους περιφερειάρχες και τους δημάρχους που εξελέγησαν από την πρώτη Κυριακή έδωσε ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο πολιτικό μήνυμα, είπε ότι οι πολίτες επανεπιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στη ΝΔ, καθώς τουλάχιστον 7 από τις 13 περιφέρειες έχουν κριθεί υπέρ της ΝΔ από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Επίσης, ο πρωθυπουργός έκανε ξεχωριστή αναφορά στην επικράτηση του Νίκου Χαρδαλιά στην Αττική και του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία. Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ακόμη τα εξαιρετικά υψηλά ποσοστά στην Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο με ποσοστά πολύ ψηλότερα από τα κομματικά της ΝΔ.

«Μόνο σε μία περιφέρεια η αντιπολίτευση θα έχει παρουσία στο δεύτερο γύρο και αυτό εξάγει πολύ σημαντικά πολιτικά συμπεράσματα», είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε δε ότι «το γαλάζιο του χάρτη είναι το γαλάζιο της δημιουργίας.

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει το έργο των μεταρρυθμίσεων Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη στο δεύτερο γύρο για εκείνους που δεν εκλέχθηκαν από την πρώτη Κυριακή. Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε με κάθε περιφερειάρχη και κάθε δήμαρχο, τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα, οι πολίτες απαιτούν λογοδοσία και διαφάνεια, βάζουμε αυτούς τους δείκτες αξιολόγησης στην καθημερινότητα των πολιτών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: «Δεν φωτίζουμε μόνο τον Λευκό Πύργο, φωτίζουμε ολόκληρη τη Μακεδονία»
Με τη «Μισιρλού» η φωταγώγηση του ιστορικού μνημείου - Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα η ειδική τελετή για το εμβληματικό μνημείο της συμπρωτεύουσας
Λευκός Πύργος
51
Το τηλεφώνημα Μητσοτάκη που διέκοψε τον Παπαστεργίου στον αέρα: «Με γείωσε για να απαντήσει στον Κυριάκο;»
Ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την ώρα που βρισκόταν σε ζωντανή ραδιοφωνική σύνδεση - Η αυθόρμητη αντίδραση της δημοσιογράφου
Κυριάκος Μητσοτάκης και Δημήτρης Παπαστεργίου 5
Διονύσης Τεμπονέρας για Pizza Fan: Πάρτε μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους
Ο τομεάρχης Εργασίας της ΕΛΑΣ ζητά τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, αλλά και τη θέσπιση πλαισίου προστασίας για αντίστοιχες περιπτώσεις εργοδοτικής αφερεγγυότητας ή παρανομιών
Διονύσης Τεμπονέρας, ΕΛΑΣ