Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Εκλογές 2023: Νέο κόμμα «Βολτ» με ρίζες από το «Ποτάμι» – Συμμαχεί με Πράσινους και Οικολόγους

Εκλογές 2023: Νέο κόμμα «Βολτ» με ρίζες από το «Ποτάμι» – Συμμαχεί με Πράσινους και Οικολόγους
Twitter

Ένα νέο κόμμα ονόματι «Βολτ» ιδρύθηκε και θα λάβει μέρος στις επερχόμενες εκλογές. Πραγματοποίησε ήδη το ιδρυτικό του συνέδριο στην Αθήνα, στις 11 και 12 Μαρτίου.

Το νέο κόμμα «Βολτ» θα κατέλθει στις εκλογές σε συμμαχία με τους Πράσινους και Οικολόγους και τα νέα πανευρωπαϊκά ρεύματα των Πειρατών, της πολιτικής Φιλοζωίας και του Οικοφεμινισμού.

Το «Βολτ Ελλάδας» είναι μέλος του κινήματος «Volt Europa», που στοχεύει σε μία «ευρωπαϊκή ομοσπονδία δημοκρατική, ισότιμη και δίκαιη για όλους τους πολίτες της».

Όπως αναφέρεται στην ιδρυτική του διακήρυξη, το «Βολτ» έχει «χαρακτήρα προοδευτικό, πραγματιστικό και πολυσυλλεκτικό, χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις» και πιστεύει ότι «μόνο ενωμένοι μπορούν οι λαοί της Ευρώπης να ανταποκριθούν στις παγκόσμιες προκλήσεις».

«Για αυτό», επισημαίνεται, «πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα: τη δημιουργία μιας Ομοσπονδίας με έναν κοινό ευρωπαϊκό αμυντικό στρατό, με έναν Πρόεδρο εκλεγμένο από τους Ευρωπαίους πολίτες, ένα Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών και Οικονομίας».

Το ευρωπαϊκό «Volt» έχει έναν ευρωβουλευτή και κοινοβουλευτική παρουσία στην Ολλανδία και την Γερμανία.

Εκλογές 2023: Το «Βολτ» γεννήθηκε από το «Ποτάμι»

Ο πρωταρχικός πυρήνας των μελών του νέου κόμματος «Βολτ» προέρχεται από το «Ποτάμι», όπως και ο ένας από τους δύο προέδρους του, ο Νικόλας Φουρναράκης. Συμπρόεδρος εξελέγη η Θεοδώρα Φαμπρικέζη.

https://twitter.com/VoltEspana/status/1634993131971280896?s=20

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις