Δευτέρα, 6 Μαΐ
17oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – Νίκη Κεραμέως στο Live News: Τίποτα δεν έχει κριθεί, προτεραιότητα η βελτίωση του ΕΣΥ

Εκλογές 2023 – Νίκη Κεραμέως στο Live News: Τίποτα δεν έχει κριθεί, προτεραιότητα η βελτίωση του ΕΣΥ

Μία ανάσα για τις εκλογές της Κυριακής, 25 Ιουνίου, καθώς, πλέον, διανύουμε τα τελευταία μέτρα της δεύτερης προεκλογικής περιόδου. Την κρισιμότητα της επικείμενης αναμέτρησης επισήμανε η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Πιστεύω ότι θα υπάρχει κυβέρνηση το βράδυ της Κυριακής (25.06.2023), ο στόχος είναι αυτός, μια ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση, ασφαλής, λειτουργική», είπε εν όψει των εκλογών η υποψήφια βουλευτής και πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Μας νοιάζει να μπορούμε να κυβερνήσουμε προκειμένου να μπορούμε να υλοποιήσουμε αυτά τα οποία έχουμε υποσχεθεί, όπως ακριβώς κάναμε την προηγουμένη 4ετία», τόνισε, προσθέτοντας ότι «παρά τα υψηλά ποσοστά που εμφανίζει η ΝΔ σε όλες τις δημοσκοπήσεις, τίποτα δεν έχει κριθεί».

«Τίποτα δεν έχει τελειώσει, τίποτα δεν έχει κριθεί. Αν πάρει κανείς τα κατώτατα όρια των δημοσκοπήσεων και αν μπουν στη Βουλή περισσότερα κόμματα, τότε η αυτοδυναμία δεν είναι εξασφαλισμένη ή είναι οριακή. Όσα περισσότερα κόμματα μπουν στη Βουλή, τόσο υψηλότερος ο πήχης της αυτοδυναμίας», ανέφερε η Νίκη Κεραμέως.

Εκλογές 2023 – Νίκη Κεραμέως στο Live News: «Μας ενδιαφέρει η γόνιμη αντιπολίτευση»

«Το να έχουμε γόνιμη αντιπολίτευση μάς κάνει καλό επειδή βελτιωνόμαστε διαρκώς. Σε κάθε δημοκρατικό πολίτευμα πρέπει να υπάρχει γόνιμη αντιπολίτευση, αλλά στις 21 Μαΐου οι πολίτες καταδίκασαν την αντιπολίτευση που ασκούσε ο ΣΥΡΙΖΑ η οποία ήταν τοξική και διχαστική», λέει η πρώην υπουργός Παιδείας και υποψήφια στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας με τη ΝΔ.

«Εμείς κυβερνήσαμε 4 χρόνια και θεωρούμε ότι η χώρα μας σήμερα είναι σε πολύ καλύτερη συνθήκη από ό,τι ήταν το 2019. Δεν έγιναν όλα τέλεια, αλλά μαθαίνουμε από τα λάθη μας και διαρκώς βελτιωνόμαστε», είπε.

Η πρώην υπουργός Παιδείας, η οποία ενδέχεται να αναλάβει την «καυτή» καρέκλα του Υπουργείου Υγείας, εφόσον η ΝΔ είναι κυβέρνηση την επομένη των εκλογών, τόνισε ότι προτεραιότητα του κόμματός της στην κυβέρνηση θα είναι η υγεία και ένα βελτιωμένο ΕΣΥ:

«Έχουμε έναν οδικό χάρτη μπροστά μας για την επόμενη τετραετία που λέει καλύτεροι μισθοί για όλους, καλύτερο Δημόσιο για όλους, καλύτερο ΕΣΥ για όλους.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, θα γίνουν προσλήψεις στο ΕΣΥ και αναβαθμίσεις και ανακαινίσεις νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας.

Λέμε ότι θέλουμε ο πολίτης να έχει την υψηλότερη δυνατή ποιότητα υπηρεσιών υγείας, χωρίς να πληρώνει για αυτές. Η πρώτη προτεραιότητα, να γίνει καλύτερο το ΕΣΥ», επισήμανε.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής, η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε και στο νέο στεγαστικό πρόγραμμα της ΝΔ, το οποίο αναμένεται να βοηθήσει νέα ζευγάρια να αποκτήσουν στέγη.

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Νίκης Κεραμέως στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο:

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις