Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – Νίκος Ανδρουλάκης για υποκλοπές: Ίσως θα πρέπει να πάνε φυλακή και πολιτικοί

Εκλογές 2023 – Νίκος Ανδρουλάκης για υποκλοπές: Ίσως θα πρέπει να πάνε φυλακή και πολιτικοί
Intime

«Θα πρέπει να διερευνηθεί ο ρόλος όσων συμμετείχαν στο σκάνδαλο με τις υποκλοπές κι αν κριθούν ένοχοι να πάνε στη φυλακή», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις υποκλοπές, ο Νίκος Ανδρουλάκης διευκρίνισε ότι «αυτό αφορά (σ.σ. να πάνε στη φυλακή) και πολιτικά πρόσωπα εφόσον αποδειχτεί η ενοχή τους».

Αναφερόμενος ειδικότερα, στη συνέντευξη που παραχώρησε απόψε στον ΑΝΤ1, στο επίμαχο σημείο των τοποθετήσεών του στο debate της 10ης Μαΐου, σχετικά με ότι κάποιοι που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών θα πρέπει να πάνε στη φυλακή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής είπε ότι:

«Εγώ έχω προσφύγει τόσο στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή δικαιοσύνη. Τους έχω εμπιστοσύνη και περιμένω αποτελέσματα. Θα πρέπει να διερευνηθεί ο ρόλος όσων συμμετείχαν σε αυτό το σκάνδαλο κι αν κριθούν ένοχοι να πάνε στη φυλακή».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε ότι αυτό αφορά και πολιτικά πρόσωπα εφόσον αποδειχτεί η ενοχή τους.

Εκλογές 2023 – Νίκος Ανδρουλάκης: Σκληρή διμέτωπη επίθεση σε Μητσοτάκη και Τσίπρα, πού έβαλε τον εκλογικό πήχη για το ΠΑΣΟΚ

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Ανδρουλάκης έστρεψε τα βέλη του κατά του Κυριάκου Βελόπουλου, λέγοντας πως στο debate «έκανε μία απαράδεκτη επίθεση στην Ορθοδοξία», προσθέτοντας πως «αναμένει την αντίδραση από την επίσημη εκκλησία».

Έπειτα και αναφερόμενος στο θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως θα προκύψει Κυβέρνηση μετά από αυτές και μάλιστα είπε ότι δική του πρόθεση είναι να γίνει αυτό από τις 21 Μαΐου και να μη χρειαστεί και δεύτερη προσφυγή στις κάλπες.

«Ισχυρά οικονομικά συμφέροντα επισείουν τον κίνδυνο της ακυβερνησίας για να στηρίξουν τον Μητσοτάκη», είπε αρχικά επιτιθέμενος στον πρωθυπουργό και στη συνέχει ανέφερε «πως το ΠΑΣΟΚ έχει την πολιτική προίκα του Ανδρέα Παπανδρέου και είναι ένα σοσιαλιστικό κεντροαριστερό κόμμα, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι κομμουνιστικογενής», δίνοντας συνέχεια στην κόντρα του με τον Αλέξη Τσίπρα για την πολιτική παρακαταθήκη του αείμνηστου πρώην πρωθυπουργού και ιδρυτή του Κινήματος.

Στο δε ερώτημα αν αισθάνεται πιο κοντά σε ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ και με ποιόν θα προτιμούσε να συγκυβερνήσει, απάντησε ότι «είμαστε απέναντι στις πρακτικές και του Μητσοτάκη και του Τσίπρα».

Εκλογές 2023 – Νίκος Ανδρουλάκης για Οικονομία

Ερχόμενος στο θέμα της Οικονομίας τόνισε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποφορολόγησε τα υπερκέρδη των μεγάλων εταιρειών» και υπογράμμισε ότι «το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι πλήρως τεκμηριωμένο και κοστολογημένο», αφήνοντας αιχμές για τα προγράμματα άλλων κομμάτων λέγοντας πως «θα πρέπει να υπάρχει μία αξιολόγηση και κοστολόγησή τους από κάποια αρχή για να μην τάζει ο καθένας ότι θέλει προεκλογικά».

Εκλογές 2023 – Νίκος Ανδρουλάκης: Για τον επόμενο πρωθυπουργό

Επανερχόμενος στη θέση του ότι δε θα δεχτεί για επόμενο πρωθυπουργό ούτε τον κ. Μητσοτάκη, ούτε τον κ. Τσίπρα, είπε ότι «δεν θα επιβάλλω εγώ τον πρωθυπουργό. Θα είναι ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής. Αν δε συμφωνούν με αυτή μου την πρόταση Μητσοτάκης και Τσίπρας, ε, τότε ας συγκυβερνήσουν μαζί οι δύο τους». Παράλληλα, έθεσε και ζήτημα προσώπων σε υπουργεία.

Εξαπέλυσε δε νέα επίθεση στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι «δεν κυβερνά με τη ΝΔ αλλά με την παρέα του στο Μαξίμου και μερικούς υπουργούς από το ΛΑΟΣ».

Σε ότι αφορά τις προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ σε μία συγκυβέρνηση, αναφέρθηκε τόσο στην Οικονομία, όσο και σε μια ισχυρή Δημόσια Παιδεία και Δημόσια Υγεία.

Επίσης, ζήτησε εθνική συνεννόηση για τα εθνικά θέματα ώστε να υπάρξει μία ενιαία γραμμή.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις