Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

Εκλογές 2023: Οι συσπειρώσεις και εκροές ψηφοφόρων σύμφωνα με το exit poll – Κερδισμένοι οι Σπαρτιάτες

Εκλογές 2023: Οι συσπειρώσεις και εκροές ψηφοφόρων σύμφωνα με το exit poll – Κερδισμένοι οι Σπαρτιάτες

Τα στοιχεία του exit poll στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, και συγκεκριμένα τις συσπειρώσεις και τις εκροές ψηφοφόρων, ανέλυσε ο διευθυντής της εταιρείας δημοσκοπήσεων Pulse, Γιώργος Αράπογλου, για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του exit poll, οι μικρές εκροές της Νέας Δημοκρατίας κατευθύνονται και προς τις δύο πλευρές, δηλαδή τόσο προς τα δεξιά, όσο και προς τα αριστερά. Υψηλές συσπειρώσεις εμφανίζουν -εκτός της ΝΔ- ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, ενώ ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι παρατηρήθηκαν μετακινήσεις μεταξύ της Πλεύσης Ελευθερίας και του ΚΚΕ. 

Οι μεγαλύτερες μετακινήσεις παρατηρούνται προς τους Σπαρτιάτες. Εκτιμάται ότι οι ψηφοφόροι που επέλεγαν το κόμμα Έλληνες, μοιράστηκαν σε άλλα κόμματα στις εκλογές της 21ης Μαΐου και κατευθύνθηκαν προς τους Σπαρτιάτες στις 25 Ιουνίου 2023. 

Παράλληλα, παρατηρείται ότι οι περισσότεροι ψηφοφόροι που δεν ψήφισαν την Ελληνική Λύση στις εκλογές του Ιουνίου, κατευθύνθηκαν προς τους Σπαρτιάτες και όχι προς τη Νίκη. 

Δείτε πόσοι ψηφοφόροι του Μαΐου ξαναψήφισαν το ίδιο κόμμα στις 25 Ιουνίου 

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις