Πολιτική

Εκλογές 2023 – Πόπη Τσαπανίδου: «Ο κόσμος ούρλιαξε το μήνυμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ και τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου, στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News”.

«Ο στόχος είναι αυτός που βάζει ένα κόμμα που την τελευταία 4ετια ήταν αξιωματική αντιπολίτευση και την προηγουμένη 4ετια ήταν κυβέρνηση. Ως κόμμα εξουσίας, ο πήχης μπαίνει ψηλά. Πηγαίνουμε με τις προγραμματικές μας θέσεις σε κενές κάλπες, διαφορετικό πεδίο με στόχο να πείσουμε τον κόσμο με το δικό μας πρόγραμμα», είπε, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.

«Θα προσπαθήσουμε με διαφορετικό τρόπο να αλλάξουμε και εμείς και να πείσουμε τους πολίτες ότι έχουμε ένα διαφορετικό πρόγραμμα που θα φέρει ανάσα στις ζωές του. Το μήνυμα το πήραμε, είμαστε ρεαλιστές, πατάμε στα ποδιά μας, το αποτέλεσμα της κάλπης μας προκάλεσε σοκ, και σε εμάς, και στους προοδευτικούς πολίτες, τους μούδιασε. Είμαστε κόμμα εξουσίας, αυτό δεν πρέπει να το παραβλέπουμε, έχουμε κυβερνητικό πρόγραμμα».

«Ο κόσμος ούρλιαξε το μήνυμα»

Σχετικά με την ήττα στις κάλπες της 21ης Μαΐου, η Πόπη Τσαπανίδου σημείωσε: «Δεν μπορούμε να προβλέπουμε τι θα φέρει η κάλπη, ξεκινάμε από μια μηδενική βάση με δεδομένα. Δεν πετάμε στα σύννεφα, προσπαθούμε εν κινήσει να αλλάξουμε, το μήνυμα το πήραμε. Ο κόσμος μάς έστειλε το μήνυμα, δε μας το ψιθυρίσατε, το ουρλιάξατε και εν κινήσει αλλάζουμε για να ανταποκριθούμε σε αυτό που ζητήσατε, προσπαθούμε να ξεθολώσουμε την κατάσταση».

Στρατηγικό λάθος χαρακτήρισε για ακόμη μια φορά την επιλογή της απλής αναλογική, υπογραμμίζοντας ότι η Αριστερά και ο προοδευτικός χώρος αναζητούν τις συνεργασίες.

«Αν το βλέπαμε να συμβαίνει, θα το είχαμε διορθώσει. Κάνεις δεν το είχε καταλάβει. Ήταν ένα στρατηγικό μας λάθος αυτό, θολώσαμε το ίδιο μας το μήνυμα εμείς, δεν το μεταδώσαμε καθαρά και ξάστερα στον κόσμο, αφήσαμε με τις αστοχίες μας να διαστρεβλωθεί το προγραμματικό μας μήνυμα και να παίξει μπάλα ο αντίπαλος να το σερβίρει διαστρεβλωμένα. Φάνηκε στην κάλπη αυτό και μας σόκαρε και μας πόνεσε όλους».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το κόμμα έχει καταλάβει τα λάθη που οδήγησαν στη συντριπτική του ήττα και πλέον με νέα στρατηγική προχωρά για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

«Τα καταλάβαμε όλα τα λάθη, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα αλλάξουμε. Πέφτουμε και ξανασηκωνόμαστε, αυτό κάνουμε, έχουμε ξανασηκωθεί στα πόδια μας δυναμικά, κάνοντας αλλαγές. Είμαστε κοντά στην κοινωνία και αυτό αποδεικνύεται μέσα από το πρόγραμμά μας, και έχουμε και λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Δεν μπορέσαμε να το κάνουμε σωστά στο επίπεδο της επικοινωνίας μας και είχαμε ήττα. Είναι δικό μας λάθος.

»Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε καλύτερο για να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Ζητούμε από τους πολίτες και αυτοί να επικοινωνήσουν μαζί μας».

 

«Σωστά δομημένο το πρόγραμμά μας»

«Το πρόγραμμα που υποστηρίζουμε είναι πολύ σωστά δομημένο και φέρει ανάσα στην καθημερινότητα του κόσμου. Είναι κοστολογημένο από τους ανθρώπους που το στήσανε που είναι ομάδα ειδικών», είπε η Πόπη Τσαπανίδου αναφερόμενη στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με το ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι της προκάλεσε έκπληξη ότι «ένα προοδευτικό κόμμα ανοίγει σαμπάνιες και πανηγυρίζει όταν η ΝΔ φτάνει σε υψηλά ποσοστά», μόνο και μόνο επειδή κατάφερε να αυξήσει ελάχιστα τα ποσοστά του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πυρά Φλωρίδη κατά Ανδρουλάκη για τη Συνταγματική Αναθεώρηση: «Όποιος απέχει από την Ιστορία, θα βλέπει τη βελόνα να κουνιέται αλλά προς τα κάτω»
Σφοδρή επίθεση του υπουργού Δικαιοσύνης σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - «Επιχειρεί να ακυρώσει τη διαδικασία» είπε για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Γιώργος Φλωρίδης
Κωνσταντοπούλου για Συνταγματική Αναθεώρηση: «Το νέο Σύνταγμα δεν γράφεται σε διαδρόμους και κουίντες»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζήτησε συμμετοχικές διαδικασίες, συντακτική συνέλευση και κατάργηση της υπουργικής ασυλίας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να αφήσει την κοινωνία «έξω» από τη συζήτηση
Ζωή Κωνσταντοπούλου, Πλεύση Ελευθερίας
Τετ α τετ Γεραπετρίτη – Φιντάν στη Σόφια με φόντο τη «Γαλάζια Πατρίδα»: «Μονομερείς ενέργειες δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»
Οι δύο ΥΠΕΞ συζήτησαν για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, τις περιφερειακές εξελίξεις και την ανάγκη να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, με τον Τούρκο ομόλογό του, στη Σόφια (Πηγή φωτογραφίας: Χ 10
Ανδρουλάκης κατά κυβέρνησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση: «Όχι σε φθηνούς τακτικισμούς»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εργαλειοποιεί τη διαδικασία για προεκλογικούς λόγους και ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν θα συναινέσει σε αυξημένες πλειοψηφίες
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
Φάμελλος για Συνταγματική Αναθεώρηση: Δεν θα συμβάλουμε στη διαμόρφωση πλειοψηφίας, έχετε ναρκοθετήσει τις συναινέσεις
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε στήριξη σε άρθρα που απαιτούν 180 ψήφους, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι μετατρέπει τη διαδικασία σε προεκλογικό εργαλείο και ότι «καταπατά» συστηματικά το Σύνταγμα
Σωκράτης Φάμελλος, ΣΥΡΙΖΑ
Κουτσούμπας στη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση: «Το παίζετε Φουρτουνάκηδες και Βροντάκηδες ενόψει εκλογών»
Ο γ.γ. του ΚΚΕ «βλέπει» πρόωρες κάλπες τον Οκτώβριο και εξαπέλυσε επίθεση σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, βάζοντας στο στόχαστρο Καρυστιανού - Κωνσταντοπούλου
Δημήτρης Κουτσούμπας, ΚΚΕ
Αχτσιόγλου: Δεν αποκλείω να κερδίσει ο Τσίπρας τον Μητσοτάκη, θέλω να είμαι βουλευτής
Η πρώην βουλευτής της Νέας Αριστεράς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πολιτικής συμπόρευσης με το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού, μιλώντας για ανάγκη συγκρότησης ισχυρού πόλου απέναντι στη Νέα Δημοκρατία
Τσίπρας και Αχτσιόγλου
15