Πολιτική

Εκλογές 2023 – Πόπη Τσαπανίδου σε Άκη Σκέρτσο: Η ΝΔ παίζει με τη φωτιά, εγγύηση ο ΣΥΡΙΖΑ για τη Δημοκρατία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Η Νέα Δημοκρατία επαναφέρει στον πολιτικό στίβο τη διχαστική τοξικότητα των μετεμφυλιοπολεμικών χρόνων», δήλωσε η Πόπη Τσαπανίδου μετά τα όσα είπε ο Άκης Σκέρτσος νωρίτερα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Αφορμή, η αντιπαράθεση γύρω από τη μουσουλμανική μειονότητα της δυτικής Θράκης.

Απαντώντας στην αναφορά του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Άκη Σκέρτσου, ο οποίος χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «εθνική εξαίρεση» σε σχέση με τη στάση του απέναντι στα ισχύοντα για τη μουσουλμανική μειονότητα της δυτικής Θράκης, η Πόπη Τσαπανίδου τόνισε:

«Στο σημερινό (σ.σ. 12.06.2023) μπρίφινγκ της Νέα Δημοκρατίας ο κ. Σκέρτσος συνέχισε το εξαιρετικά επικίνδυνο παιχνίδι με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ “εθνική εξαίρεση”, νεκρανασταίνοντας τη διχαστική τοξικότητα των μετεμφυλιοπολεμικών χρόνων. Επέμεινε, δε, στην προεκλογική εργαλειοποίηση της ΕΥΠ, καθώς και στη στοχοποίηση της μειονότητας.

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να καταγγείλει τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Γιάννη Σαρμά, μια αυτονόητη θεσμικά συνάντηση σε κάθε δημοκρατικό πολίτευμα.

Για μία ακόμα φορά στην πρόσφατη ελληνική Ιστορία, η Δεξιά πουλάει εθνικοφροσύνη ενώ στη πράξη εξυπηρετεί την τουρκική προπαγάνδα.

Η συνεχιζόμενη αθλιότητα με τη μειονότητα αποτελεί πρόγευση για το τι θα σημάνει την επαύριο των εκλογών μια ανεξέλεγκτη παντοδύναμη Νέα Δημοκρατία. Το ξεκαθαρίζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο:

Δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω. Κόντρα στην προσπάθεια ορμπανοποίησης της Ελλάδας, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο εγγυητής της δημοκρατίας. Ο φόβος δεν θα περάσει».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καραμανλής: «Το νου σας σε όσους είναι υπερβολικά ερωτευμένοι με τον εαυτό τους, με το χρήμα, με την εξουσία»
Μηνύματα για την ελληνική ταυτότητα, την παιδεία, την τεχνητή νοημοσύνη έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ κάλεσε τη νέα γενιά να κρατήσει «γερές τις ρίζες της» σε έναν κόσμο διαρκών ανατροπών
Κώστας Καραμανλής
24