Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Εκλογές 2023: Πότε θα βγει το exit poll και πότε θα έχουμε την πρώτη ασφαλή εκτίμηση αποτελέσματος

Εκλογές 2023: Πότε θα βγει το exit poll και πότε θα έχουμε την πρώτη ασφαλή εκτίμηση αποτελέσματος

Εκλογές 2023: Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα εκλογών, ενώ τα exit poll θα ανακοινωθούν στις 19.00, δηλαδή μόλις κλείσουν οι κάλπες. Πότε αναμένεται η πρώτη ασφαλής εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος.

Στις 19.00 σήμερα το απόγευμα θα δημοσιευθεί το μεγάλο κοινό exit poll, το οποίο θα παρουσιαστεί σε όλα τα ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων θα επιχειρήσουν να αποτυπώσουν την τάση των εκλογών, αλλά και τα ποσοστά που έχουν λάβει τα κόμματα.

Το exit poll διεξάγεται από κοινού από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ALCO, MARC, METRON ANALYSIS, MRB HELLAS A.E., Pulse και GPO.

Το exit poll θα διενεργηθεί για λογαριασμό των καναλιών Mega (συνεργάζεται με τη Metron Analysis), Open (συνεργάζεται με την ΜRB), Star (συνεργάζεται με την GPO), Alpha (συνεργάζεται με την Alco), ΑΝΤ1 (συνεργάζεται με τη Marc) και ΣΚΑΪ (συνεργάζεται με την Pulse), ενώ στο κοινό exit poll θα συμμετέχει και το Action24.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις προηγούμενες εκλογές, συνολικά 121 κάλπες για exit poll είχαν στηθεί έξω από 90 εκλογικά τμήματα πανελλαδικά.

Η πρώτη επίσημη εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα αναμένεται μεταξύ 20:00-20:30, σχεδόν μία ώρα ή και λίγο περισσότερο, από τη στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες, ενώ πλήρη εικόνα γι ατο τελικό αποτέλεσμα αναμένεται αρκετά αργότερα, όσο θα ενσωματώνονται τα επίσημα αποτελέσματα στη βάση δεδομένων της Singular Logic.

Η μάχη για τα κόμματα που θα μπουν στη Βουλή, εκτός απροόπτου, θα κρατήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις