Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – Σκέρτσος: Καταργείται ο φόρος ασφαλίστρων σε ασφαλιστήρια αυτοκινήτου από την 1η Ιανουαρίου 2024

Εκλογές 2023 – Σκέρτσος: Καταργείται ο φόρος ασφαλίστρων σε ασφαλιστήρια αυτοκινήτου από την 1η Ιανουαρίου 2024

Φοροελαφρύνσεις στα ασφαλιστήρια συμβόλαια των οχημάτων από το 2024 υποσχέθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος για τη χρήση ψηφιακών εφαρμογών τηλεματικής, με στόχο τη βελτίωση της οδηγικής συμπεριφοράς.

Μιλώντας στην εκπομπή «ACTION ΤΩΡΑ», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος ανακοίνωσε την απόφαση της Κυβέρνησης να καταργήσει τον φόρο ασφαλίστρου (~15%) σε ασφαλιστήρια αυτοκινήτου με χρήση τηλεματικής από την 1η Ιανουαρίου 2024.

«H βελτίωση του επιπέδου Οδικής Ασφάλειας της χώρας μας αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη για ασφαλή κυκλοφορία για όλους και παντού», είπε ο κ. Σκέρτσος και πρόσθεσε:

«Επιδιώκουμε να διαφυλάξουμε το δικαίωμα στη ζωή των Ελληνίδων και των Ελλήνων, αλλά και να διαμορφώσουμε καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες για την κυκλοφορία των πεζών, των ποδηλατών και όλων των οχημάτων.

Η σύνδεση αυτών των ψηφιακών εφαρμογών τηλεματικής με τις ασφαλιστικές εταιρίες, δίνει επιπλέον τη δυνατότητα περαιτέρω επιβράβευσης της θετικής οδήγησης με μειωμένα ασφάλιστρα», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οι ψηφιακές εφαρμογές τηλεματικής για την οδική ασφάλεια λειτουργούν όπως τα «έξυπνα» ρολόγια που καταγράφουν τους βιορυθμούς κάθε ανθρώπου. Έτσι και οι εφαρμογές αυτές καταγράφουν την οδηγική συμπεριφορά σε κάθε δρομολόγιο ενός οχήματος, δίνοντας συμβουλές βελτίωσης στον/στην οδηγό όταν δεν τηρεί τους κανόνες οδικής ασφάλειας (π.χ. υπερβολική ταχύτητα εντός πόλεων, χρήση κινητού κατά την οδήγηση κ.λπ).

Αυτή η απόφαση έχει ληφθεί προκειμένου να δοθούν επιπλέον κίνητρα στους οδηγούς, πέραν της έκπτωσης, που θα δίνεται από τις ασφαλιστικές εταιρείες για τα συγκεκριμένα ασφάλιστρα σε ασφαλείς οδηγούς, για να επιλέξουν ασφαλιστικά προϊόντα τηλεματικής, τα οποία συμβάλουν στην εκπαίδευση και βελτίωση της οδηγικής συμπεριφοράς τους και κατ’ επέκταση στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις