Πολιτική

Εκλογές 2023: Στις 20.00 η απόφαση του Αρείου Πάγου για τα κόμματα Κασιδιάρη και Κανελλόπουλου

Ο Άρειος Πάγος ενημέρωσε ότι η ανακήρυξη των συνδυασμών των κομμάτων που θα μετάσχουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα γίνει στις 8 το βράδυ. 

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις αποφάσεις για τα κόμματα του Ηλία Κασιδιάρη και του Αναστάσιου Κανελλόπουλου.

“Η ανακήρυξη των συνδυασμών και των υποψήφιων αυτών, θα γίνει σήμερα, 2/5/2023, στις 20:00 στο ακροατήριο του Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου (1ος όροφος, ακροατήριο 102). Επισημαίνουμε ότι, λόγω της χωρητικότητας του ακροατηρίου, 2 μόνο εκπρόσωποι από κάθε συνδυασμό μπορούν να εισέλθουν στο κτίριο. Η είσοδος του Αρείου Πάγου θα ανοίξει από τις 19:00”, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Αρείου Πάγου.

Από τη Κυριακή το απόγευμα, όταν απορρίφθηκε η αίτηση εξαίρεσης τριών δικαστών που είχε καταθέσει το Εθνικό Κόμμα Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη, άρχισε να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την ανακήρυξη των κομμάτων με τους αρεοπαγίτες να αποφασίζουν εάν τα κόμματα, οι συνασπισμοί κομμάτων και οι μεμονωμένοι υποψήφιοι που έχουν δηλώσει συμμετοχή πληρούν τις προϋποθέσεις για συμμετάσχουν στην εκλογική αναμέτρηση.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει των νομοθετικών διατάξεων που ψηφίστηκαν πρόσφατα και θα εφαρμοστούν για πρώτη φορά από τον Άρειο Πάγο, απαγορεύεται η συμμετοχή στην εκλογική αναμέτρηση πολιτικών κομμάτων τα οποία δεν εξυπηρετούν την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κεραμέως κατά Ανδρουλάκη: Θα μπορούσε να μην έχει καταψηφίσει τη δυνατότητα για 4ημερη εργασία
«Μια οριζόντια μείωση του χρόνου εργασίας απλώς αυξάνει το κόστος εργασίας, το οποίο εν συνεχεία μετακυλίεται στην πραγματική οικονομία και τελικά στον ίδιο τον εργαζόμενο»
Νίκη Κεραμέως 8
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 13,6 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Τα ποσοστά Τσίπρα και Καρυστιανού
Η ακρίβεια και η οικονομία παραμένουν τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας - Δημοφιλέστερη πολιτική αρχηγός η Ζωή Κωνσταντοπούλου ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός
Κάλπη 138
Επιτελικό κράτος: Από το gov.gr στη μείωση των τροχαίων και από το panic button στο «Σπίτι μου» και τα προγράμματα 36 δισ ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης
Το κυβερνητικό μοντέλο με κεντρικό συντονισμό, στοχοθεσία και παρακολούθηση έργων – Παραδείγματα από την καθημερινότητα των πολιτών
Μέγαρο Μαξίμου
Θάνος Πλεύρης στη τριμερή με Βουλγαρία και Τουρκία για το μεταναστευτικό: Ενίσχυση της μάχης κατά των διακινητών
Στην Αθήνα οι υπουργοί των τριών χωρών – Θετική αποτίμηση της συνεργασίας, έμφαση στην ασφάλεια των συνόρων, στις επιστροφές και στις πιθανές επιπτώσεις από την κρίση στη Μέση Ανατολή
Τριμερής συνάντηση υπουργών Ελλάδας, Βουλγαρίας, Τουρκίας στην Αθήνα για το μεταναστευτικό