Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – ΣΥΡΙΖΑ: Κόλαφος για Μητσοτάκη η έκθεση της PEGA – Δεσμεύεται να συμμορφωθεί με τις συστάσεις;

Εκλογές 2023 – ΣΥΡΙΖΑ: Κόλαφος για Μητσοτάκη η έκθεση της PEGA – Δεσμεύεται να συμμορφωθεί με τις συστάσεις;

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την έκθεση της Επιτροπής Pega του Ευρωκοινοβουλίου και όπως τονίζει «αποτελεί κόλαφο για τον κ. Μητσοτάκη».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «η έκθεση συμπεραίνει αυτό που όλοι γνωρίζαμε. Ότι ΕΥΠ – Predator – Μητσοτάκης είναι το ίδιο κέντρο παράνομων παρακολουθήσεων και αξιοποίησης του κακόβουλου λογισμικού ως εργαλείο πολιτικής εξουσίας και ελέγχου στα χέρια της ανώτατης πολιτικής ηγεσίας της χώρας. Με λίγα λόγια, ένα καθεστώς που δεν δίστασε να παραβιάσει κάθε ένα κράτους δικαίου για να επιβάλει τους άθλιους σκοπούς του.

Η έκθεση καταλήγει σε 12 συστάσεις προς την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων να αντιστρέψει την νομοθεσία υπαγωγής της ΕΥΠ στον πρωθυπουργό, να αποσύρει τους νόμους της συγκάλυψης που ψήφισε αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση Μητσοτάκη, να σεβαστεί τις ανεξάρτητες αρχές όπως την ΑΔΑΕ, να καλέσει την Europol για έρευνα στην Ελλάδα, να απόσχει από πολιτικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.

Το ερώτημα είναι ένα. Δεσμεύεται ο κ. Μητσοτάκης ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου ότι θα συμμορφωθεί με αυτές τις συστάσεις; Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη προαναγγείλει αυτές τις αλλαγές. Μπορεί να πει το ίδιο και ο κ. Μητσοτάκης;

Ο ελληνικός λαός πριν αποφασίσει πρέπει να ξέρει, αν θα έχει ξανά έναν πρωθυπουργό που επιμένει να καταπάτα τη δημοκρατία και να γράφει στα παλιά του τα παπούτσια την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας ή έναν πρωθυπουργό που σέβεται το ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. 

Το βέβαιο είναι ότι μία ημέρα πριν την φιέστα της ΝΔ στο Ζάππειο για την Ευρώπη, ο κ. Μητσοτάκης έχει καταφέρει να φιγουράρει δίπλα στον Όρμπαν. Συγχαρητήρια και εις ανώτερα!

Στις 21 Μαΐου ο ελληνικός λαός, οι δημοκρατικοί πολίτες, όσοι δεν ανέχονται αυτή την κατάντια θα πουν “Ως εδώ!”.

Η Ελλάδα αξίζει να γίνει μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Και θα γίνει με την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις 21 Μαΐου».

Τσαπανίδου: «Ο κ. Μητσοτάκης διασύρει τη χώρα μας διεθνώς»

Το σχέδιο απόφασης της Επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, δείχνει με τον πιο καθαρό τρόπο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε ένα απέραντο κέντρο παράνομων παρακολουθήσεων και υποκλοπών.

Η PEGA, στο προσχέδιο της έκθεσής της, κάνει λόγο για δίκτυο σχέσεων, «πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων, ευνοιών και νεποτισμού, καθώς και πολιτικής επιρροής».

Επισημαίνει πως «οι νομικές τροποποιήσεις» και «οι πολιτικοί διορισμοί» που έχουν γίνει από την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αυτοί που «αποτελούν εμπόδιο για τον έλεγχο και τη λογοδοσία».

Για πρώτη φορά στα χρονικά αμφισβητείται τόσο κατηγορηματικά από την ΕΕ η διαφάνεια, το Κράτος Δικαίου και η Δημοκρατία στη χώρα μας.

Ακόμα διαπιστώνεται πλέον και σε ευρωπαϊκό επίπεδο πως «η πολιτική πλειοψηφία χρησιμοποιείται για την προώθηση συγκεκριμένων συμφερόντων και όχι για το γενικό συμφέρον».

Αυτή τη φορά δεν θα πούμε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρύβεται άλλο, γιατί απλά τα ίδια τα ευρωπαϊκά όργανα τον αποκάλυψαν. Εξαιτίας του η Ελλάδα διασύρεται διεθνώς και έχει γίνει το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης.
Στις 21 Μαΐου λέμε «Ως εδώ». Με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία γινόμαστε μια κανονική Ευρωπαϊκή χώρα.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις