Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – ΣΥΡΙΖΑ: «Στις 21 Μαΐου ο ελληνικός λαός θα πει “ως εδώ” στην απανθρωπιά των “Πάτσηδων”»

Εκλογές 2023 – ΣΥΡΙΖΑ: «Στις 21 Μαΐου ο ελληνικός λαός θα πει “ως εδώ” στην απανθρωπιά των “Πάτσηδων”»

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε πυρά κατά της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την υπόθεση ενός ανάπηρου ηλικιωμένου στη Χαλκιδική, που του έγινε έξωση από το σπίτι του, επειδή είχε μπει εγγυητής στο δάνειο του άνεργου παιδιού του, που είχε γίνει «κόκκινο» και τόνιζε ότι στις εκλογές της 21ης Μαΐου «ο ελληνικός λαός θα πει “ως εδώ” στην απανθρωπιά των “Πάτσηδων”».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τόνιζε ότι η έξωση έγινε από τα «τα κοράκια που υπηρετεί ο κ. Μητσοτάκης και νομοθέτησε για λογαριασμό τους» και τα οποία «δεν δίστασαν να πετάξουν από το σπίτι του με τη βία ηλικιωμένο ανάπηρο συμπολίτη μας στην Χαλκιδική, που έκανε το «έγκλημα» να μπει εγγυητής στο δάνειο του άνεργου παιδιού του».

Στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αναφορά στην υπόθεση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Πάτση και τόνιζε:
«Μπορεί ο Πάτσης να έμεινε μετά τις αποκαλύψεις εκτός ΝΔ αλλά οι πάσης φύσεως «Πάτσηδες» αλωνίζουν και αυγατίζουν τα κέρδη τους πάνω στο κοινωνικό δράμα των κόκκινων δανείων, των πλειστηριασμών και των εξώσεων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τόνιζε ότι αν η Νέα Δημοκρατία επανεκλεγεί τότε θα έρθει νέο τσουνάμι πλειστηριασμών. «Και την επόμενη ημέρα των εκλογών, αν επανεκλεγεί η ΝΔ και συνεχίσει την πολιτική της, μας περιμένει ένα τσουνάμι 700.000 πλειστηριασμών. Οι τραγικές εικόνες της Χαλκιδικής θα γίνουν καθημερινότητα».

Στην συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αναφορά στις εκλογές. «Γι’ αυτό στις 21 Μαΐου ο ελληνικός λαός θα πει «Ως εδώ» στην αναλγησία και την απανθρωπιά. Η κοινωνία έχει ανάγκη ένα σχέδιο ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους, όπως αυτό που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Με προστασία της πρώτης κατοικίας και επιτέλους κανόνες στη λειτουργία των funds. Στο δίλημμα «Πάτσης ή Προστασία» ο ελληνικός λαός θα διαλέξει Προστασία. Στο δίλημμα «Μητσοτάκης ή Αλλαγή με ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ  για να φέρει την αλλαγή», κατέληγε η ανακοίνωση.

Το χρονικό της έξωσης

Η έξωση στον 81χρονο άνδρα με αναπηρία έγινε την Πέμπτη (4.5.2023) στα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής. Οι αρχές πέταξαν τον ηλικιωμένο έξω από το σπίτι του και άλλαξαν τις κλειδαριές μετά την έξωση, με αποτέλεσμα ο ίδιος να περάσει όλη τη νύχτα στη βεράντα του σπιτιού του, ενώ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο 81χρονος φέρεται να είχε μπει εγγυητής σε δάνειο του γιου του, που δεν αποπληρώθηκε εξ’ ολοκλήρου. Ο γιος του 81χρονου φέρεται να έμεινε άνεργος και δεν μπορούσε να πληρώνει τις δόσεις.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις