Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Εκλογές 2023: Τα διλήμματα που θέτει η ΝΔ και τα μηνύματα Μητσοτάκη από το Νταβός

Εκλογές 2023: Τα διλήμματα που θέτει η ΝΔ και τα μηνύματα Μητσοτάκη από το Νταβός

Για εκλογές στις 9 Απριλίου προετοιμάζεται ο πολιτικός κόσμος, με τη ΝΔ, και τα άλλα κόμματα, να ανεβάζουν ρυθμούς στην προεκλογική εκστρατεία τους.

Ο Πρωθυπουργός και χθες από το Νταβός, έδωσε το στίγμα της στρατηγικής της ΝΔ για τις εκλογές, στην οποία θα είναι κυρίαρχα τα διλήμματα: «Μητσοτάκης ή Τσίπρας», «ρεαλισμός ή λαϊκισμός», «πρόοδος ή οπισθοχώρηση».

Μητσοτάκης: Γιατί πρέπει να μας δώσουν κι άλλο χρόνο οι πολίτες

Μιλώντας στο CNN, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε «πεπεισμένος» για νίκη στις εκλογές, εξηγώντας γιατί πιστεύει, όπως ρωτήθηκε συγκεκριμένα, ότι οι πολίτες πρέπει να του δώσουν κι άλλο χρόνο στα ηνία της χώρας.

«Επειδή τηρήσαμε τις υποσχέσεις μας. Επειδή χτίζουμε εκ νέου σχέσεις εμπιστοσύνης με τους Έλληνες πολίτες. Επειδή έχουμε μειώσει τους φόρους, έχουμε μειώσει την ανεργία. Έχουμε στηρίξει τους πολίτες σε δύσκολες περιόδους. Και γνωρίζω ότι αυτή είναι μια δύσκολη περίοδος που διανύουμε και επειδή στο τέλος της ημέρας, νομίζω ότι μετράει η εμπειρία στη διαχείριση κρίσεων» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και προέταξε για άλλη μία φορά την ανάγκη σταθερότητας.

«Πιστεύω, πως τα ζητήματα της αξιοπιστίας, της σταθερότητας, της προβλεψιμότητας είναι σημαντικά για τους Έλληνες σήμερα. Για πρώτη φορά αισθάνονται ότι η χώρα έχει γυρίσει σελίδα. Δεν νομίζω ότι θα ήθελαν να ρισκάρουν εκτροχιασμό από αυτή την πορεία» πρόσθεσε.

Σε πρώτο πλάνο το δίλημμα «Μητσοτάκης ή Τσίπρας»

Στο δρόμο προς τις εκλογές, συντεταγμένα η ΝΔ θα θέτει το κυρίαρχο δίλημμα της επιλογής ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, με «όχημα» και τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που αποτυπώνουν τον Πρωθυπουργό να υπερτερεί σε όλους τους δείκτες έναντι του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα προτρέπουν σε σύγκριση των πεπραγμένων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και της σημερινής κυβέρνησης αλλά και των προγραμμάτων των δύο κομμάτων για την επόμενη 4ετία.

«Μάχη» για τον κεντρώο χώρο

Ψηλά στην προεκλογική στρατηγική της ΝΔ θα είναι και η ανάδειξη του κεντρώου προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη, με βασική επιδίωξη να μην συνδέεται ο χαρακτηρισμός «προοδευτικός» μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, όπως επιδιώκουν οι αντίπαλοι του.

Από το Νταβός ο Πρωθυπουργός απέδωσε στη ΝΔ «πατριωτική, φιλελεύθερη και προοδευτική» προσέγγιση στην πολιτική της, σημειώνοντας ότι πλέον «δεν είναι τόσο σημαντικές οι παλιές διαχωριστικές γραμμές Δεξιάς – Αριστεράς, όσο η διάκριση μεταξύ πιο αυταρχικών λαϊκιστών και πιο προοδευτικών Δημοκρατών που υιοθετούν ρεαλιστικές λύσεις».

Δέσμευση για νέα μέτρα στήριξης;

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για για περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομίας και στήριξη των πολιτών και των επιχειρήσεων αν κερδίσει τις εκλογές.

«Διαθέτουμε ακόμα χρήματα ώστε να στηρίξουμε ευάλωτες επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Γι’ αυτό νομίζω πως ήταν επιτυχής η πολιτική μας, γιατί ήταν και είναι και φιλελεύθερη όσον αφορά τη δημιουργία ανάπτυξης, αλλά και προοδευτική όσον αφορά τη στήριξή μας στα πιο αδύναμα νοικοκυριά και τα πιο αδύναμα μέλη της κοινωνίας» σημείωσε.

Παράλληλα εκτίμησε ότι το 2023 η χώρα θα πετύχει ανάπτυξη «πιο κοντά στο 2% απ’ ό,τι στο 1%» και ότι θα πετύχει την αποκτήσει την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις