Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Εκλογές 2023: Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την αποδόμηση του κεντρικού αφηγήματος της ΝΔ πριν από τις κάλπες

Εκλογές 2023: Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την αποδόμηση του κεντρικού αφηγήματος της ΝΔ πριν από τις κάλπες

Το αφήγημα της κυβέρνησης «ό,τι υποσχεθήκαμε το κάναμε πράξη» θα επιχειρήσει να αποδομήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, επενδύοντας συγκεκριμένα σε δύο τομείς: στην οικονομία και στην ασφάλεια των πολιτών. Όλες οι δημοσκοπήσεις άλλωστε δείχνουν ότι ιδιαίτερα τα θέματα της οικονομίας μονοπωλούν το ενδιαφέρον των πολιτών και δείχνουν ότι τελικά αυτό είναι το θέμα που θα κρίνει και τις εκλογές.

Έτσι, το επόμενο διάστημα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνουν εν όψει των εκλογών στο επιχείρημα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έταζε μισθούς και τελικά έδωσε κουπόνια για βενζίνη, super market και ρεύμα στην μεσαία τάξη. Έταζε συντάξεις και τελικά έκοψε 4,5 δισ. ευρώ από τους συνταξιούχους».

Παράλληλα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνουν στο θέμα της ακριβείας, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπόρεσε μέσα στην ενεργειακή κρίση να διαχειριστεί την κατάσταση – σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με αποτέλεσμα η αγορά να κινείται με τα «καλάθια» του Άδωνι Γεωργιάδη.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ευελπιστούν άλλωστε ότι οι μέρες του Πάσχα θα λειτουργήσουν υπέρ τους, καθώς οι πολίτες πέρασαν ακριβές γιορτές, γεγονός που συζητήθηκε ιδιαίτερα όλη την μεγάλη εβδομάδα αλλά και γύρω από τον οβελία.

Είναι άλλωστε χαρακτηρισμό ότι σε όλες τις τηλεοπτικές εμφανίσεις τους οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύουν την ατζέντα της οικονομίας, κρατώντας αποστάσεις από θέματα που έχουν να κάνουν με σκανδαλολογία ή παραπολιτική.

Παράλληλα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα επικεντρωθούν στα θέματα της ασφαλείας μέσα από τις υποκλοπές, τα περιστατικά ανομίας που παρατηρούνται σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, αλλά και τη δράση της greek mafia.

Σε αυτά τα θέματα άλλωστε θα επενδύσει ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά, προκειμένου να φτιάξει κοινή ατζέντα με το ΠΑΣΟΚ, την οποία θα αξιοποιήσει την επόμενη μέρα της πρώτης κάλπης και εφόσον τα αποτελέσματα αφήνουν περιθώριο συνεργασίας.

Γιατί στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι, παρά τα όσα λένε στη Χαριλάου Τρικούπη, την επομένη της απλής αναλογικής τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα αναγκαστούν να αναθεωρήσουν το αφήγημα τους, εάν τα νούμερα αφήνουν περιθώριο για τη δημιουργία προοδευτικής διακυβέρνησης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις