Πολιτική

Εκλογές 2023: Χτυπά «κόκκινο» η πόλωση – Η στρατηγική της ΝΔ και ο όρος για το ντιμπέιτ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στα ύψη η “πόλωση” στο πολιτικό σκηνικό, 53 ημέρες πριν από την μάχη των εκλογών. Στόχος από την πλευρά της κυβερνητικής παράταξης η επανασυσπείρωση της ΝΔ, με κατάκτηση της αυτοδυναμίας στις δεύτερες εκλογές, και το “φρένο” σε σχήματα “τερατογένησης”, όπως χαρακτήρισε χθες ο Πρωθυπουργός από τη Γλυφάδα, τον ενδεχόμενο σχηματισμό “μιας κυβέρνησης ηττημένων, υπό τους Τσίπρα, Ανδρουλάκη και Βαρουφάκη.

“Μαθηματικά αυτό το ενδεχόμενο υπάρχει” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας εκ νέου από τους πολίτες να δώσουν ισχυρή εντολή στη ΝΔ στις πρώτες εκλογές και να πουν “όχι” στην αποχή.

“Ακούω πολλές κουβέντες για πρώτη κάλπη, δεύτερη κάλπη. Μια είναι εκλογή: 21 Μαΐου ψηφίζουμε την Ελλάδα που μας αξίζει. Αυτή η κάλπη θα στείλει το μήνυμα ποιος θα κυβερνήσει, ποια κυβέρνηση και ποιος πρωθυπουργός” πρόσθεσε με έμφαση ο Πρωθυπουργός.

Έμφαση στο κυβερνητικό έργο της τετραετίας

Τον επόμενο περίπου ενάμιση μήνα, η ΝΔ αναμένεται να εστιάσει τη στρατηγική της στην ανάδειξη των προγράμματος της για την επόμενη τετραετία αλλά και στα πεπραγμένα της διακυβέρνησης της, τα οποία θα αντιπαραβάλλει με αυτά της διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα στελέχη του κόμματος, θα αναδεικνύουν ότι στο πεδίο της οικονομίας η κυβέρνηση έκανε πράξη τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, όπως για παράδειγμα τη μείωση φόρων και εισφορών, την αύξηση των συντάξεων και του κατώτατου μισθού.

Σε πρώτο πλάνο και οι πολιτικές για τη μείωση της ανεργίας, η διαχείριση των πολλαπλών κρίσεων και η στήριξη της κοινωνίας, οι επενδύσεις στη χώρα, τα αυξημένα έσοδα από τον τουρισμό, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους, η εξωτερική πολιτική, η θωράκιση της άμυνας της χώρας, η μείωση των μεταναστευτικών ροών και η πολιτική των κλειστών συνόρων.

Ανακοινώνονται τα ψηφοδέλτια, μέσα και ο Καραμανλής

Την ίδια ώρα η ΝΔ βάζει τις τελευταίες πινελιές για την οριστικοποίηση των ψηφοδελτίων της ανά την επικράτεια, τα οποία ενδέχεται να ανακοινωθούν ακόμη και αύριο.

Το τοπίο γύρω από την υποψηφιότητα ή μη, του Κώστα Καραμανλή, ένα θέμα το οποίο χειρίστηκε προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ξεκαθαρίσει, και ο πρώην υπουργός Μεταφορών φέρεται να είναι έτοιμος να δώσει ξανά τη μάχη του σταυρού στις Σέρρες.

Ξεκίνησε η «μάχη» των σποτ

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για τις εκλογές, η ΝΔ ανεβάζει ρυθμούς και στον τομέα της επικοινωνίας.

Ως και τo Πάσχα θα «τρέχει» στα social media καμπάνια με τον Πρωθυπουργό και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης σε πρώτο πλάνο, και το σύνθημα: «σταθερά, τολμηρά, μπροστά».

Και με την προκήρυξη των εκλογών θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται το σύνολο της καμπάνιας στα ΜΜΕ, η οποία όσο πλησιάζουν οι κάλπες θα γίνεται πιο στοχευμένη, σε σχέση με κοινά και θεματικές ενότητες.

Ο όρος για ντιμπέιτ

Παράλληλα η κυβέρνηση δεν αποκλείει και την πιθανότητα διεξαγωγής τηλεοπτικής αναμέτρησης των πολιτικών αρχηγών, αίτημα που επανέφερε ευθύς αμέσως με την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας.

Το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται καταρχήν θετικό, με τον όρο το ντιμπέιτ να διεξαχθεί με έναν οργανωμένο τρόπο και απορρίπτοντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ να μην υπάρξουν όροι και προϋποθέσεις και οι δύο διεκδικητές της εξουσίας να αναμετρηθούν σε μία ελεύθερη συζήτηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το PosoKanei ήρθε για να μείνει και κάθε εβδομάδα θα γίνεται καλύτερο – Επιδότηση έως και 36.000 ευρώ για την «Ανακαίνιση Κατοικίας»
«Η ακρίβεια παραμένει μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τα νοικοκυριά και δεν υπάρχουν εύκολες ή μαγικές λύσεις. Υπάρχει μόνο συνεχής προσπάθεια, σε πολλά επίπεδα ταυτόχρονα» γράφει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 40
Γιώργος Σιακαντάρης: Η βελόνα του ΠΑΣΟΚ έχει κολλήσει και όχι λόγω του Ανδρουλάκη – Δέχομαι προσωπικές επιθέσεις γι’ αυτά που λέω από το 2010
«Δέχομαι το 2026 προσωπικές επιθέσεις για απόψεις που έχω εκφράσει από τις αρχές της δεκαετίας του 2010» γράφει στην ανάρτησή του
Γιώργος Σιακαντάρης 8
Μαρία Καρυστιανού: Αν νομοθετηθεί ο όρος γυναικοκτονία θα είναι σαν να λέω ότι η γυναίκα ανήκει στις ευάλωτες ομάδες
«Ο όρος γυναικοκτονία τονίζει τη διάκριση μεταξύ των γυναικών και των ανδρών. Τοποθετεί τη γυναίκα στις ευάλωτες ομάδες, Δεν πιστεύω ότι η γυναίκα είναι αδύναμο φύλο», υποστήριξε η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Μαρία Καρυστιανού
31
Μπαράζ περιοδειών κορυφαίων υπουργών και στελεχών της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα – «Εξόρμηση» για τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους
Τα «αναχώματα» στην Πελοπόννησο λόγω Σαμαρά, το τεστ του πρωθυπουργού για το ποιοι υπουργοί «ιδρώνουν τη φανέλα» και τα «γαλάζια» φροντιστήρια
Κυριάκος Μητσοτάκης 66