Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Εκλογές: Η στρατηγική Μητσοτάκη στον δρόμο προς τις κάλπες

Εκλογές: Η στρατηγική Μητσοτάκη στον δρόμο προς τις κάλπες

Κάλπες άμεσα «μυρίζει» ο σχεδιασμός εν όψει εκλογών που «ξεδιπλώνει» το Μέγαρο Μαξίμου, ενισχύοντας το σενάριο για προκήρυξη εκλογών στις αρχές Μαρτίου, ώστε να διεξαχθούν στις 9 Απριλίου. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα, θεματικές συνεντεύξεις Τύπου. 

Η πρώτη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη εν όψει εκλογών θα αφορά στην οικονομία, στην ανάπτυξη και την αγορά εργασίας. Παράλληλα δε με τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα, σχεδιάζεται να κάνει και εμφανίσεις στα ΜΜΕ, επικοινωνώντας τόσο το έργο της κυβέρνησης ως τώρα, αλλά και το πρόγραμμα της ΝΔ με το οποίο θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών για την επόμενη τετραετία.

Έτσι, η επόμενη συνέντευξη αναμένεται να δοθεί στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες θεματικές συνεντεύξεις για κοινωνικά ζητήματα, για την ασφάλεια, τους νέους, την τρίτη ηλικία, τις γυναίκες, την πράσινη ανάπτυξη, τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους κ.α.

Σε «πρώτο πλάνο» η οικονομία

Το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να στρέψει τα βλέμματα στα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών και να φύγουν τα φώτα από υποθέσεις, όπως για παράδειγμα το θέμα Πάτση και άλλων «γαλάζιων» στελεχών, που προκάλεσαν το κοινό, περί δικαίου αίσθημα, αλλά και από την υπόθεση των υποκλοπών.

Άλλωστε οι δημοσκοπήσεις, στο σύνολο τους, καταγράφουν πως τα θέματα που απασχολούν σε συντριπτικό ποσοστό τους πολίτες είναι η οικονομία και η ακρίβεια.

Μητσοτάκης: «Να μας δοθεί η ευκαιρία να κυβερνήσουμε για 4 χρόνια ακόμη»

«Αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας με μια πολύ σαφή δέσμευση: να επαναφέρουμε την Ελλάδα σε τροχιά υψηλής ανάπτυξης, εφαρμόζοντας αυτό που προσωπικά θεωρώ μεταρρυθμίσεις κοινής λογικής, μειώνοντας τη φορολογική βάση… Και παρά το γεγονός ότι έπρεπε να αντιμετωπίσουμε πολλαπλές κρίσεις, νομίζω ότι καταφέραμε να αλλάξουμε τη χώρα. Και αυτό, φυσικά, μας δίνει δύναμη και ενέργεια καθώς προχωράμε προς την εκλογική διαδικασία να μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι θα πρέπει να μας δοθεί η ευκαιρία να κυβερνήσουμε την Ελλάδα για τέσσερα χρόνια ακόμη» δήλωσε ο πρωθυπουργός από το Νταβός, δίνοντας στο στίγμα του αφηγήματος που θα προτάξει η κυβέρνηση στο δρόμο προς τις εκλογές.

«Κεντροδεξιός με προοδευτικές πολιτικές»

Από το Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να ενισχύσει το κεντρώο προφίλ του σημειώνοντας ότι ορίζει τον εαυτό του ως έναν κεντροδεξιό πολιτικό που εφαρμόζει πολιτικές που «θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν μάλλον προοδευτικές».

«Θα έλεγα, λοιπόν, ότι υπάρχει ένα μοντέλο προοδευτικής προσέγγισης… Αλλά στο τέλος της ημέρας, η περίπτωση της Ελλάδας έχει ενδιαφέρον, γιατί στις επερχόμενες εκλογές, οι Έλληνες θα συγκρίνουν μεταξύ των τεσσάρων ετών της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία -κατά τη γνώμη μου- ήταν μια λαϊκιστική κυβέρνηση που δεν έκανε πολύ καλό στη χώρα, και των τεσσάρων ετών της δικής μας κυβέρνησης. Επομένως, αν κερδίσουμε -όπως πιστεύω ότι θα συμβεί- (το αποτέλεσμα) θα είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Εκλογές περίπου την ίδια εποχή με την Τουρκία»

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης, από το Νταβός, έδειξε ξανά παράλληλες εκλογές σε Ελλάδα και Τουρκία, χωρίς όμως να «φωτογραφίσει» την ακριβή ημερομηνία.

«Είναι ενδιαφέρον ότι θα γίνουν περίπου την ίδια εποχή” δήλωσε συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το κλίμα έντασης που δημιουργεί η Τουρκία, και σημείωσε ότι μετά τις εκλογικές αναμετρήσεις οι δύο χώρες μπορούν να βρουν λύσεις, αλλά… με πολιτισμένο όμως τρόπο και όχι με προκλητικές δραστηριότητες που αυξάνουν τον κίνδυνο ατυχήματος», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις