Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ανδρουλάκης και Παπανδρέου στην τελική ευθεία – Μεγάλη η συμμετοχή των ψηφοφόρων

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ανδρουλάκης και Παπανδρέου στην τελική ευθεία – Μεγάλη η συμμετοχή των ψηφοφόρων

Λίγες μόνο ώρες απομένουν μέχρι να κλείσουν οι κάλπες στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ και να μάθουμε ποιος θα είναι τελικά ο διάδοχος της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά. Την ηγεσία διεκδικούν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Νίκος Ανδρουλάκης, με 150.000 να έχουν ήδη δηλώσει την προτίμησή τους ψηφίζοντας. 

Οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του ΚΙΝΑΛ, που θα είναι είτε ο Νίκος Ανδρουλάκης είτε ο Γιώργος Παπανδρέου, άνοιξαν στις 7 το πρωί και αναμένεται να κλείσουν στις 7 το απόγευμα, εκτός και αν δεν δοθεί παράταση όπως στον α’ γύρο. Η διαδικασία διεξάγεται χωρίς προβλήματα και έχει μεγαλύτερη ταχύτητα, καθώς οι ψηφοφόροι και δεν θα χρειάζεται να συμπληρώσουν αίτηση μέλους ή φίλου, ούτε θα χρειαστεί να πληρώσουν εκ νέου τα τρία ευρώ, ενώ οι σταυροί επιλογής θα είναι μόνο δύο.

Η προσέλευση στις κάλπες κρίνεται ικανοποιητική, με την Αττική να διατηρεί τον μέσο όρο της με υψηλά ποσοστά. Σε κάποιες περιοχές η προσέλευση φαίνεται να είναι μικρότερη σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι στον α’ γύρο, την προηγούμενη Κυριακή, στις κάλπες προσήλθαν πάνω από 270.000 πολίτες. 

Τα πρώτα αποτελέσματα υπολογίζεται να βγουν 1-1,5 ώρα αφότου κλείσουν οι κάλπες.

Στην τελική ευθεία Παπανδρέου – Ανδρουλάκης

Οι δύο διεκδικητές της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου, ψήφισαν λίγο μετά τις 11 το πρωί. Ο πρώτος στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, ενώ ο δεύτερος στο δημαρχείο της Νίκαιας.

Στις δηλώσεις του αφότου ψήφισε, ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι «την περασμένη Κυριακή, με τη μεγάλη συμμετοχή που είχαμε, στείλαμε μήνυμα ελπίδας για μια μεγάλη παράταξη, που θα είναι ευεργετική για τον τόπο». Και συνέχισε: «Σήμερα, όλοι οι δημοκράτες στις κάλπες ψηφίζουμε για μια ισχυρή ηγεσία του Κινήματος, με ισχυρή φωνή στη Βουλή, για μια δίκαιη και πράσινη κοινωνία. Από αύριο μας περιμένουν πολλή δουλειά και νέοι αγώνες για την Ελλάδα της δικαιοσύνης, της προκοπής και της ανθρωπιάς», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι «σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την πατρίδα μας, τη δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, όνειρα, ελπίδες και προσδοκίες πολλών γενεών ενώνονται. Ζητώ μεγάλη συμμετοχή από τους προοδευτικούς δημοκράτες, όπως έγινε και την προηγούμενη Κυριακή. Ζητώ καθαρή εντολή για να ξανακάνουμε, όλοι μαζί, ισχυρή και περήφανη τη δημοκρατική παράταξη».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα του α’ γύρου, ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 99.120 ψήφους και ποσοστό 36,88%, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου έλαβε 75.183 ψήφους, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 27,97%. Ψήφισαν συνολικά 270.706 πολίτες.

Κάλπες σε όλη την Ελλάδα

Κάλπες για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ έχουν στηθεί σε όλη την Ελλάδα. Τα εκλογικά Κέντρα στον νομό Χανίων είναι τα ίδια με αυτά της προηγούμενης Κυριακής, οι 25 κάλπες έχουν στηθεί σε 20 σημεία της Περιφερειακής Ενότητας που είναι δημοτικά καταστήματα, πρώην δημοτικά καταστήματα και αίθουσες πολιτιστικών συλλόγων. Στην πόλη των Χανίων από 2 κάλπες έχουν στηθεί στο Δημαρχείο και σε χώρο της Αντιπεριφέρειας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις