Πολιτική

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Γιώργος Παπανδρέου: Να φέρουμε την παράταξή μας εκεί που της αρμόζει

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στη Λαμία βρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος στο πλαίσιο της περιοδεΊας του στην Στερεά Ελλάδα είχε προηγουμένως επισκεφθεί την Θήβα και την Λιβαδειά.

«Στη Λαμία δημιουργείται ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα που μας κρατά ενωμένους κάτω από έναν κοινό σκοπό: να κάνουμε την παράταξή μας και πάλι πρωταγωνιστή των εξελίξεων, δύναμη ευθύνης με μια αξιόπιστη, οραματική αλλά και ρεαλιστική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική. Αυτή η αλυσίδα, αυτός ο δεσμός που ιστορικά μας ενώνει, άντεξε, δεν έσπασε» είπε.

Όπως είπε η παράταξη στάθηκε όρθια «παρά τις άοκνες προσπάθειες των πολιτικων αντιπάλων να τη διαλύσουν, να τη χειραγωγήσουν» και αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται «στη Φώφη Γεννηματά, η οποία άφησε πίσω της μια σημαντική παρακαταθήκη: Μια παράταξη ζωντανή και έτοιμη να κάνει το επόμενο βήμα».

«Είναι συγκινητική πορεία όλων και νέων φίλων», είπε και προσέθεσε «εδώ είμαστε για να φτιάξουμε τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη πλειοψηφούσα δύναμη, για να μπορέσουμε να εκφράσουμε τα όνειρα και τις ελπίδες του ελληνικού λαού». «Τις τελευταίες εβδομάδες», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, «το Κινημα Αλλαγής βρίσκεται στα χείλη του κόσμου και δεν είναι απλώς από περιέργεια. Είναι από την ελπίδα. Θέλουμε μεγάλο Κίνημα Αλλαγής για την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα».

«Θα κάνουμε το μεγάλο ιστορικό άλμα να φέρουμε πάλι την παράταξη μας εκεί που της αρμόζει; Ή θα οπισθοδρομήσουμε χάνοντας χρόνο όχι μόνο σε βάρος της παράταξής μας, αλλά και της χώρας; Διότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη να τελειώνουμε με τον καχεκτικό και μυωπικό δικομματισμό ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ που καταδυναστεύει την πατρίδας μας από το 2012 και έπειτα. Όσο παραμένει αυτό το δίπολο, άλλο τόσο ζημιώνεται η χώρα, εγκλωβισμένη στις δυνάμεις της συντήρησης και της καθήλωσης», συμπλήρωσε.

Η ριζική αλλαγή της χώρας παραμένει ανολοκλήρωτο διακύβευμα, είπε ο κ.Παπανδρέου, τονίζοντας ότι «έχουμε καθήκον να φέρουμε ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας στον ελληνικό λαό».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τη Φώφη Γεννηματά, ενώ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Γιώργου Παπανδρέου ήταν παρόντα αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και οι πρώην βουλευτές Κατερίνα Μπατζελή και Νίκος Τσώνης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: «Δεν λέμε “μακριά από εμάς το ΠΑΣΟΚ”» – Αιχμές κατά Σαμαρά και σκληρή επίθεση σε Τσίπρα
Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων εφόσον προκύψουν πρόσθετα έσοδα χωρίς νέους φόρους - Η αυτοκριτική για την πανεπιστημιακή αστυνομία και το μήνυμα για την ακρίβεια
Παύλος Μαρινάκης
Αλέξης Τσίπρας: Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη ΔΕΘ – «Πεταμένα λεφτά το rebranding», «έχει ροπή στο ψέμα»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστηρίζει ότι ο πρώην πρωθυπουργός «παραμένει ίδιος και απαράλλαχτος» - «Δεν τον είδαν, δεν τον ξέρουν», απαντά το ΠΑΣΟΚ για τον Γιώργο Σιακαντάρη
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Τσίπρας στη ΔΕΘ: Κυβερνητική πρόταση, άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ, μήνυμα κατά των προσωπικών στρατηγικών και το «Μου ’φαγες όλα τα δαχτυλίδια»
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ έθεσε ως εκλογικό στόχο την πρωτιά, υπερασπίστηκε το οικονομικό του πρόγραμμα και παρουσίασε τους όρους μιας προοδευτικής διακυβέρνησης - Η αυτοκριτική για το παρελθόν, τα 12 μίλια και οι αιχμές κατά Μητσοτάκη
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
26