Πολιτική

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Και ο Βασίλης Κεγκέρογλου στη μάχη για την προεδρία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την πρόθεση του να διεκδικήσει την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής εξέφρασε και ο Βασίλης Κεγκέρογλου. Την υποψηφιότητα τους έχουν ήδη δηλώσει ο Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Καστανίδης και ο Ανδρέας Λοβέρδος. 

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε την Πέμπτη τα χαρτιά του για την υποψηφιότητα του ζητώντας όμως την παράταση της προθεσμίας που λήγει αύριο, Παρασκευή (15/10). Με επιστολή του στην αρμόδια Επιτροπή Καταστατικού, (ΕΔΕΚΑΠ), ο γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή μιας εβδομάδας προκειμένου να μπορέσει να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 5.000 υπογραφές για την υποψηφιότητα του. 

«Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,

Σας καταθέτω το ενδιαφέρον μου να υποβάλλω υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη Πρόεδρου του Κινήματος Αλλαγής και παρακαλώ να μου χορηγήσετε το μητρώο μελών του Κινήματος» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Κεγκέρογλου. 

«Παράλληλα, λόγω της αλλαγής των δεδομένων, παρακαλώ για τη χορήγηση της απαραίτητης προθεσμίας – τουλάχιστον μιας εβδομάδας, δηλαδή μέχρι την Παρασκευή 22/10/2021- προκειμένου να την υποβάλλω μαζί με τις απαραίτητες υπογραφές.

Με εκτίμηση και συντροφικούς χαιρετισμούς

Βασίλης Κεγκέρογλου» καταλήγει η επιστολή προς την στην ΕΔΕΚΑΠ. 

Υπενθυμίζεται ότι στην «μάχη» για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ θα συμμετείχε και η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά, η οποία όμως το βράδυ της Τρίτης ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητα της λόγω της κατάστασης της υγείας της. Η προεκλογική δραστηριότητα των υποψηφίων «πάγωσε» μετά τις δυσάρεστες εξελίξεις με την κ. Γεννηματά, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν αλλάξει οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών (5 και 12 Δεκεμβρίου). 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αυτή είναι η «σκιώδης κυβέρνηση» του Νίκου Ανδρουλάκη: Γερουλάνος, Παπανδρέου, Δουδωνής, Διαμαντοπούλου, Χρηστίδης, Παραστατίδης, Λιακούλη, Μανιάτης
Συγκροτούνται οκτώ κύκλοι δημόσιας πολιτικής, οι οποίοι αντιστοιχούν στα βασικά πεδία κυβερνητικής πολιτικής και στα συναρμόδια Υπουργεία
Συνεδριάζει σήμερα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, υπο την προεδρία του Νίκου Ανρουλάκη, Παρασκευή 6 Ιουνίου 2026   (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Μήνυμα Ανδρουλάκη στο ΠΣ μετά τις δηλώσεις Δούκα περί συνεργασιών: «Το ΠΑΣΟΚ δε θα παίξει ρόλο κομπάρσου»
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Αθηναίων δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να αναδιπλωθεί από τις θέσεις του, παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το «άνοιγμα» του προς το κόμμα Τσίπρα
O Nίκος Ανδρουλάκης
Γιάννης Μεϊμάρογλου: Η μάχη με τον όγκο στο πάγκρεας και το τέλος των χημειοθεραπειών – «Να διασχίζουμε αυτό που φοβόμαστε»
Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και εκδότης της «Μεταρρύθμισης» μίλησε δημόσια για την περιπέτεια της υγείας του, ευχαριστώντας τους γιατρούς και την οικογένειά του
Γιάννης Μεϊμάρογλου, ΠΑΣΟΚ