Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Πάνω από 150.000 έχουν προσέλθει στις κάλπες – Ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Πάνω από 150.000 έχουν προσέλθει στις κάλπες – Ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία

Ομαλά συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία στο ΚΙΝΑΛ με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Γιώργο Παπανδρέου να διεκδικούν την ηγεσία του κόμματος.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί της Κυριακής με την κίνηση να είναι αυξημένη και όσο περνάει η ώρα γίνεται και μεγαλύτερη. Τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης όσο και ο Γιώργος Παπανδρέου, οι δύο «μονομάχοι» δηλαδή για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ψήφισαν και εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για το αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΔΕΚΑΠ, την αρμόδια επιτροπή για τις εσωκομματικές εκλογές, μέχρι τις 3:00 το μεσημέρι είχαν ψηφίσει περίπου 150.000. Σε αντίθεση με την προηγούμενη Κυριακή δεν παρατηρούνται ουρές στα εκλογικά τμήματα. 

Οι κάλπες πρόκειται να κλείσουν στις 7 το βράδυ και τα πρώτα ενδεικτικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν περίπου 1,5 ώρα μετά το τέλος της ψηφοφορίας.

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η αρμόδια Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ για τις εσωκομματικές εκλογές (ΕΔΕΚΑΠ), δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είχαν ψηφίσει την προηγούμενη Κυριακή, στον α’ γύρο και δεν θα πληρώσουν εκ νέου 3 ευρώ.

Κάλπες για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ έχουν στηθεί σε όλη την Ελλάδα. Τα εκλογικά Κέντρα στον νομό Χανίων είναι τα ίδια με αυτά της προηγούμενης Κυριακής, οι 25 κάλπες έχουν στηθεί σε 20 σημεία της Περιφερειακής Ενότητας που είναι δημοτικά καταστήματα, πρώην δημοτικά καταστήματα και αίθουσες πολιτιστικών συλλόγων. Στην πόλη των Χανίων από 2 κάλπες έχουν στηθεί στο Δημαρχείο και σε χώρο της Αντιπεριφέρειας.

Στις Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Καρδίτσας η ψηφοφορία εξελίσσεται ομαλά με καλή ροή προσέλευσης.

Αννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις