Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Εκλογές – Μπακογιάννη: Κιμπάρης ο Μεϊμαράκης – Στήριξα κάθε αρχηγό εκτός του Σαμαρά

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Κιμπάρη και ντόμπρο χαρακτήρισε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη η Ντόρα Μπακογιάννη, παραδεχόμενη ότι όσο ο Αντώνης Σαμαράς ήταν αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, δεν τον στήριξε.

“Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι κιμπάρης, άνθρωπος ντόμπρος και εξαιρετικός πρόεδρος. Δεν προκαλεί αρνητικά αντανακλαστικά” είπε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega και σημείωσε για τον πρόεδρο της ΝΔ πως δέχεται κριτική γιατί “καμία φορά λέει και καμία κουβέντα παραπάνω και είναι λίγο λαϊκός” αλλά “ένας δεν έχει βρεθεί να τον κατηγορήσει ότι δεν λέει αυτό που σκέφτεται”.

Αναφερόμενη στον Αντώνη Σαμαρά, παραδέχτηκε πως δεν τον στήριξε και ούτε μπορούσε να το κάνει: “Όλους τους αρχηγούς πλην του Σαμαρά έχω υποστηρίξει. Τον Σαμαρά δεν τον υποστήριξα, δεν υπάρχει αμφιβολία. Και δεν μπορούσα κιόλας και θα ήταν και λίγο ψεύτικο εκ μέρους μου και δεν είμαι καλή σε αυτά”.

Η βουλευτής της ΝΔ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα όσα είπε στη συνέντευξή του στον Alpha για τις συνεργασίες μετά τις εκλογές, πως δηλαδή δεν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ ούτε το Ποτάμι. Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για έγκλημα, τονίζοντας πως ουσιαστικά ο κ. Τσίπρα είπε “ή εγώ ή κανείς” και αυτό σημαίνει “ή εγώ ή νέες εκλογές. Αυτό είναι το νέο ήθος, η νέα αντίληψη;”.

Επεσήμανε όμως ότι όταν ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε μπροστά σε δυσκολίες και η χώρα πήγαινε προς την άτακτη χρεοκοπία, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι “υβριζόμενα μέχρι πρότινος κράτησαν την Ελλάδα στην Ευρώπη και πήραν και την ευθύνη της ψήφου τους”. Πάντως, εκφράζοντας όπως είπε προσωπική άποψη την οποία δεν έχει συζητήσει με τον κ. Μεϊμαράκη, είναι πως σε ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας, το να συμμετάσχει και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν “το καλύτερο δυνατό”. Εκτίμησε δε ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για αλαζονεία, την οποία “την είχαμε κι εμείς αλλά μάθαμε από τα λάθη μας”, ενώ προέβλεψε πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει τις εκλογές “θα γίνει σε χώρο dt αντιμημονιακός”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε