Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Εκλογές ΝΔ αποτελέσματα: Όλες οι ειδήσεις

Εκλογές ΝΔ αποτελέσματα: Όλες οι ειδήσεις

Οι αγωνία για τις εκλογές στη Νέα Δημοκρατία και τα αποτελέσματα που θα “δείξουν” τον νέο πρόεδρο της ΝΔ, έχει χτυπήσει “κόκκινο”. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για τις εκλογές στη Νέα Δημοκρατία και τα αποτελέσματα εκλογών ΝΔ.

Τα επιτελεία των δύο μονομάχων έχουν στρέψει το βλέμμα τους σε δύο περιοχές που θα αναδείξουν και τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Δύο περιοχές είναι το βαρόμετρο, εκείνες που θα κρίνουν ποιός θα είναι ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μετά τις εκλογές στο δεύτερο γύρο. Πρόκειται για την Αθήνα που στον πρώτο γύρο ψήφισαν 135.000 πολίτες και την κεντρική Μακεδονία που την προηγούμενη φορά ψήφισαν περίπου 80.000 γαλάζιοι ψηφοφόροι. Αυτές οι δύο περιοχές είναι πάνω από το 50% των ψηφοφόρων στον πρώτο γύρο των εκλογών στη Νέα Δημοκρατία. Στην περίπτωση της Αθήνας, φαίνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει το πάνω χέρι μιας και για χρόνια είναι πρώτος βουλευτής στη Β Αθήνας σε σταυρούς. Αντίθετα, στη κεντρική Μακεδονία το πρόσωπο του Κώστα Καραμανλή φαίνεται πως εξακολουθεί και επηρεάζει και έτσι εκεί ο κ. Μεϊμαράκης αναμένεται να έχει το προβάδισμα.

Σαφές προβάδισμα Μεϊμαράκη στις εκλογές για την προεδρία της ΝΔ καταγράφει το αποτέλεσμα στο εκλογικό τμήμα της πόλης των Καλαβρύτων. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Έκλεισαν οι κάλπες για την ανάδειξη του αρχηγού της ΝΔ στην Κρήτη. Λόγω πάντως της αυξημένης προσέλευσης σε κάποια εκλογικά τμήματα τις τελευταίες ώρες, δόθηκε εντολή η ψηφοφορία να παραταθεί, όπου χρειαστεί, για μισή ώρα. Δείτε αποτελέσματα εδώ.

Λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες και αρχίσει η καταμέτρηση των ψήφων για την ανάδειξη Προέδρου της ΝΔ, αναρωτιούνται πολλοί αν τελικά απόψε θα γίνει η έκπληξη. Αυτό που είναι βασικό θέμα συζήτησης σε πηγαδάκια δεν είναι αν θα κερδίσει ο Κυριάκος ή ο Βαγγέλης, αν θα κερδίσει ο Μητσοτάκης ή ο Μεϊμαράκης, αλλά αν θα έχουμε απόψε το τελικό αποτέλεσμα. Οι υποψήφιοι αυτή την φορά είναι δυο και όχι τέσσερις. Η συμμετοχή είναι μεγάλη αλλά όχι τόσο μεγάλη όσο την Α Κυριακή των εκλογών και έτσι εκείνοι που ασχολούνται με την έκδοση των αποτελεσμάτων δεν θα έχουν τόση δουλειά όσο την προηγούμενη φορά. Υπενθυμίζεται ότι το τελικό αποτέλεσμα είχε ανακοινωθεί σχεδόν μια εβδομάδα μετά τις εκλογές. Άρα λέτε να γίνει απόψε η έκπληξη;

Στο Περιστέρι, στην Πετρούπολη, καθώς και στο παλιό δημαρχείο στη Νέα Σμύρνη παρατηρήθηκαν ουρές κι έτσι, παρά το ότι οι κάλπες επρόκειτο να κλείσουν στις 19:00, παραμένουν ακόμη ανοιχτές στα συγκεκριμένα εκλογικά κέντρα, ούτως ώστε να ψηφίσουν όλοι οι “γαλάζιοι” ψηφοφόροι. Τι κι αν πηγές από το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέφεραν πως υπάρχει “ισχυρό προβάδισμα” έναντι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη; Το ίδιο προκύπτει και από το περιβάλλον του τελευταίου! “Κερδίζουμε” λένε και στο περιβάλλον του Βαγγέλη Μεϊμαράκη! Και τα δύο φυσικά δεν μπορούν να ισχύουν, συνεπώς μένει να αποδειχθεί τι ισχύει… Διαβάστε όσα συμβαίνουν λεπτό προς λεπτό εδώ.

Όλες οι εξελίξεις για τις εκλογές στη Νέα Δημοκρατία εδώ.

Πρώην στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προσήλθε στις κάλπες του δεύτερου γύρου των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία! Πρόκειται για την Μιράντα Ξαφά, οικονομολόγος και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, η οποία έσπευσε και σήμερα να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα, ως… μέλος της Νέας Δημοκρατίας! Διαβάστε εδώ περισσότερα.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε