Πολιτική

Εκλογές ΝΔ: Έκλεισαν οι κάλπες – Μεγάλη προέλευση μελών

Περίπου 155.000 ενεργά μέλη της ΝΔ πήραν μέρος στις εσωκομματικές εκλογές που έγιναν σήμερα για την ανάδειξη των νέων τοπικών εκπροσώπων του κόμματος σε όλη την επικράτεια.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην Πειραιώς μιλούν για αριθμό ρεκόρ, όχι μόνον για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά και για μεγάλα ευρωπαϊκά κόμματα.

Από αυτή τη διαδικασία εκλέγονται 4.050 πρόσωπα σε θέσεις προέδρων και μελών των Νομαρχιακών και των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ).

Επίσης, ανεδείχθησαν και 1.000 νέοι σύνεδροι οι οποίοι θα μετέχουν στο επόμενο συνέδριο της ΝΔ, το οποίο θα διεξαχθεί το Φθινόπωρο.

Σε 400 σημεία, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, στήθηκαν περισσότερες από 1.500 κάλπες σε μια διαδικασία που διοργανώθηκε στο σύνολό της από τη γραμματεία Οργανωτικού και την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ), η οποία συστάθηκε ειδικά για τη διεξαγωγή αυτών των εκλογών.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 9 το πρωί και λόγω της μεγάλης συμμετοχής χρειάστηκε να κλείσουν μετά τις 7 το απόγευμα, ενώ και για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας μετείχαν 2.450 εθελοντές που στελέχωσαν τις εφορευτικές επιτροπές.

 

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γινει αύριο το πρωί, ωστόσο ήδη από τις υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, εκτιμάται ότι η ανανέωση σε όλες τις εκλεγμένες θέσεις θα ξεπεράσει το 50%. Είναι ενδεικτικό ότι τις 4.050 θέσεις των ΔΗΜΤΟ και ΝΟΔΕ και τις 1.000 των συνέδρων διεκδίκησαν περισσότεροι από 8.000 πολίτες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μωραΐτης για αποχωρήσεις από ΣΥΡΙΖΑ: «Παλτά και τοξικά ανθρωπάκια θα πάνε στον Τσίπρα και θα μείνουν εκτός ψηφοδελτίων»
«Πολλοί εύχονται ότι ο Τσίπρας θα κάνει το μεγάλο λάθος και στο τέλος θα βάλει όλα αυτά τα ρετάλια υποψήφιους βουλευτές.Υπάρχει κανένας λόγος να «αυτοκτονήσει»;
Νίκος Μωραΐτης 12
Ο Γιώργος Καραμέρος παραιτήθηκε από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και από κάθε κομματική ιδιότητα – Στήριξη στην ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα
«Από την αρχή υποστήριξα πως η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια η συγκρότηση της ΕΛ.Α.Σ δημιουργούν προοπτική για την Ελλάδα. Αυτή η στήριξη παραμένει και μάλιστα ενισχυμένη ως πολιτική εκτίμηση», ανέφερε
Γιώργος Καραμέρος 53