Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Εκλογές ΝΔ: Η μητέρα των μαχών στη Θεσσαλονίκη – Ποιον θα στηρίξει ο Α. Τζιτζικώστας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Και οι δύο υποψήφιοι έχουν ισχυρό ποσοστό στην Αττική, και οι δύο αντλούν μεγάλες δυνάμεις στην Κρήτη, είναι όμως η Μακεδονία που θα κρίνει κατά πολύ μεγάλο ποσοστό την εκλογή του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας καθώς Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να πείσουν τους ψηφοφόρους του Α. Τζιτζικώστα να στηρίξουν τη δική τους υποψηφιότητα.

Μεγάλη εκλογική περιφέρεια και μεγάλη δεξαμενή ψήφων για τη δεξιά παράταξη η Μακεδονία και το κλειδί κατά πολλούς το κρατάει ο Απόστολος Τζιτζικώστας που ανάλογα με τον ποιο υποψήφιο θα στηρίξει μπορεί και να κρίνει την εκλογική μάχη στο… νήμα πριν τον δεύτερο γύρο των εκλογών.
Ο κ. Τζιτζικώστας αναμένεται σήμερα να ξεκαθαρίσει τη θέση του, ωστόσο κατά πολλούς δεν θα μιλήσει με ονόματα.
Θα τηρήσει, λένε, για το καλό της παράταξης ουδέτερη στάση, ωστόσο θα είναι σαφής η τοποθέτησή του υπέρ της ανανέωσης στο κόμμα.
Με λίγα λόγια ο κ. Τζιτζικώστας θα μείνει πιστός στην αντισυμβατική του στάση, εκείνη που τον οδήγησε κόντρα στο ρεύμα όσων των συμβούλευαν να μην είναι καν υποψήφιος και θα αφήσει τους ψηφοφόρους του να κρίνουν κατά συνείδηση επισημαίνοντας ωστόσο την ανάγκη αλλαγής σε όλα τα επίπεδα.
Η διαφορά των περίπου 40.000 ψήφων του πρώτου γύρου δίνει αέρα νίκης στον Β. Μεϊμαράκη που εκτός της Κρήτης και της Αττικής είχε υψηλά ποσοστά και μεγάλη διαφορά από τον κ. Μητσοτάκη σε αρκετές ακόμη περιφέρειες.
Το μεγάλο στοίχημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι να πείσει τους ψηφοφόρους τόσο του Α. Γεωργιάδη να επανέλθουν στην κάλπη και να τον στηρίξουν αλλά και εκείνους του Α. Τζιτζικώστα ότι είναι εκείνος ο εκπρόσωπος της ανανέωσης της παράταξης.
Οι 404.000 των ψηφοφόρων του πρώτου γύρου θεωρείται πολύ δύσκολο να επανέλθουν στο σύνολό τους στην κάλπη. Αυτό κανείς δεν μπορεί να είναι σε θέση να είναι βέβαιος ποιον από τους δύο υποψηφίους ευνοεί.
Ο αέρα νίκης και η “σιγουριά” των ψηφοφόρων του Β. Μεϊμαράκη μπορεί να κρατήσει μακρυά κάποιους από τους ψηφοφόρους του, ενώ η απογοήτευση του πρώτου γύρου μπορεί να κρατήσει μακρυά ψηφοφόρους των κυρίων Γεωργιάδη και Τζιτζικώστα των οποίων τη στήριξη προσδοκά ο κ. Μητσοτάκης.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε