Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Εκλογές ΝΔ: Η παγίδα για τον νέο αρχηγό

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Θα είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης; Θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Όποιος και αν αναδειχθεί νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές της Κυριακής έχει να αντιμετωπίσει έναν σκόπελο και μάλιστα στις πρώτες ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο σκόπελος δεν είναι άλλος από το ασφαλιστικό για το οποίο οι Βρυξέλλες ζητάνε με όλα τα μέσα συναίνεση.
Το μότο των Ευρωπαίων εταίρων και δανειστών είναι πως τα προγράμματα πέτυχαν οπουδήποτε αλλού πλην Ελλάδος καθώς στις υπόλοιπες χώρες υπήρξε ευρεία συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων.
Με μοχλό το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα η πίεση των Βρυξελλών προς τη ΝΔ αυξάνεται και αναμένεται να γίνει ακόμη πιο φορτική αμέσως μετά την ανάδειξη του νέου προέδρου. Το Ασφαλιστικό είναι ένα ζήτημα στο οποίο η Ελλάδα παίζει καθυστερήσεις για χρόνια. Και το 2013 και το 2014 με εμβαλωματικές λύσεις δόθηκε παράταση και στις Βρυξέλλες η υπομονή, λένε, έχει εξαντληθεί. Έτσι ο νέος αρχηγός αναμένεται να πιεστεί από τα ευρωπαϊκά κέντρα να συναινέσει στις αλλαγές στο Ασφαλιστικό, όσο αιματηρές κι αν είναι αυτές για τους πολίτες και μάλιστα σε μια λογική ότι ουσιαστικά πρόκειται για ήττα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίο υποσχόταν αυξήσεις και επαναφορά της 13ης σύνταξης και πλέον εξαναγκάζεται να συμπράξει στην πολιτική που μέχρι χθες αρνούνταν και η οποία κατά τους Ευρωπαίους είναι η μόνη που διασφαλίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.
Με λίγα λόγια ο νέος αρχηγός της ΝΔ θα πιεστεί να πει το “ναι” στις περικοπές των συντάξεων στη λογική της διασφάλισης της βιωσιμότητας του Ασφαλιστικού στη χώρα μας, άσχετα απ’ το γεγονός ότι οι πολιτικές λιτότητας των τελευταίων πέντε ετών δεν έδειξαν να δίνουν λύση.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε