Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Εκλογές ΝΔ: Το μεγάλο στοίχημα Μεϊμαράκη – Μητσοτάκη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο πρώτος γύρος έφερε στην παράταξη χαμόγελα, η συμμετοχή έκανε τα στελέχη να ξεχάσουν πολύ γρήγορα το φιάσκο της πρώτης προσπάθειας εκλογής προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και έδειξε ότι το κόμμα έχει ακόμη… σφυγμό, παρά τις συνεχόμενες εκλογικές ήττες.

Το γεγονός ότι η παράταξη με τη συμβολή των επιτελείων των τεσσάρων υποψηφίων κατάφερε να ενεργοποιήσει 404.000 ψηφοφόρους σημαίνει πολλά όχι μόνο για το κόμμα αλλά και για τη θέση του νέου αρχηγού.
Η ευρεία συμμετοχή των πολιτών ενισχύει τη θέση του προέδρου, άσχετα από το ποιος θα είναι αυτός.
Μάλιστα το γεγονός ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μόλις τρεις μήνες απ’ τις εθνικές εκλογές κινητοποιεί σχεδόν μισό εκατομμύριο ψηφοφόρους στέλνει μήνυμα και προς την κυβέρνηση.
Ωστόσο υπάρχει και ο δεύτερος γύρος. Η κάλπη στήνεται και πάλι και εδώ έρχεται και το μεγάλο στοίχημα των δύο υποψηφίων.
Το όριο της συμμετοχής στον δεύτερο γύρο μπαίνει ήδη ψηλά. Ο στόχος των επιτελών της Συγγρού είναι στις 300.000.
Ίδιος είναι ο στόχος και των δύο υποψηφίων. Για τον Β. Μεϊμαράκη η ευρεία συμμετοχή θα σημάνει ότι θα είναι μεγάλη και η επιστροφή των δικών του ψηφοφόρων που του έδωσαν την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο, ενώ για τον Κ. Μητσοτάκη η μεγάλη συμμετοχή θα σημάνει πως ψηφοφόροι που στον πρώτο γύρο επέλεξαν τους κυρίους Τζιτζικώστα και Γεωργίαδη ίσως επιστρέψουν στην κάλπη για να στηρίξουν εκείνον.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε