Πολιτική

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: 6 οι υποψηφιότητες για την προεδρία του κινήματος – Εκτός ο Γιάννης Κανελλάκης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έξι και όχι επτά είναι τελικά οι υποψηφιότητες για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Τόσες εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης του κόμματος για τις εσωκομματικές εκλογές.

Έξι είναι όσοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν υπογραφές του 15% των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ή 5.000 υπογραφές μελών, όπως ορίζει το καταστατικό, για να διεκδικήσουν το αξίωμα του ή της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου.

Την Τετάρτη (11.09.2024) ολοκληρώθηκε ο προβλεπόμενος έλεγχος των υπογραφών που κατατέθηκαν στην Επιτροπή για την ανακήρυξη των υποψηφίων.

Οι 6 υποψήφιοι που θα λάβουν μέρος στις εσωκομματικές εκλογές από τις οποίες θα αναδειχθεί η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι:

Νίκος Ανδρουλάκης

Παύλος Γερουλάνος

Νάντια Γιαννακοπούλου

Άννα Διαμαντοπούλου

Χάρης Δούκας

Μιχάλης Κατρίνης

Εκτός της διαδικασίας εκλογής είναι ο Γιάννης Κανελλάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όλοι οι υποψήφιοι κατέθεσαν μοναδικές υπογραφές, πολλαπλάσιες του προβλεπόμενου ορίου για την ανακήρυξή τους.

Η Επιτροπή  Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης, σε σχετική ανακοίνωσή της καλεί τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ «να συμβάλουν για τη διασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής συμμετοχής όλων των μελών και φίλων του Κινήματος στη διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση, όπως πρώτο το ΠΑΣΟΚ καθιέρωσε».

«Στην κρίσιμη αυτή πολιτική συγκυρία που το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αυξάνει δυναμικά τις δυνάμεις του, η συμμετοχή όλων στην εκλογική διαδικασία θα δώσει ένα ηχηρό μήνυμα για την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος», καταλήγει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Μυλωνάκης: «Μετά από μια δύσκολη δοκιμασία βρίσκομαι ξανά δίπλα στον πρωθυπουργό» – Η πρώτη ανάρτηση από τη Θεσσαλονίκη
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ θα παραστεί στην ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και τη Δευτέρα θα επιστρέψει στο Μαξίμου και θα συμμετάσχει στον «πρωινό καφέ»
Ο Γιώργος Μυλωνάκης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Έρχεται ο Μάρκο Ρούμπιο – «Πολύ σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ η Ελλάδα»
Η επίσκεψη Ρούμπιο αναμένεται να προσδώσει νέα πολιτική δυναμική στη στρατηγική σχέση Αθήνας - Ουάσινγκτον, με την ενέργεια, τις υποδομές και την περιφερειακή ασφάλεια να βρίσκονται στον «πυρήνα» της ατζέντας
Κίμπερλι Γκίλφοϊλ 9
Κυριάκος Μητσοτάκης από τα εγκαίνια στο «Παπανικολάου»: Η Θεσσαλονίκη και η Ελλάδα αποκτά το πιο σύγχρονο Αιματολογικό Κέντρο σε όλα τα Βαλκάνια
Τόνισε ότι είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτούς που αναρωτιούνται που πήγαιναν τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης - «Σε τέτοιες δημόσιες υποδομές υγείας πηγαίνουν, προκειμένου οι ασθενείς μας να βρίσκουν τις καλύτερες δυνατές θεραπείες»
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 6
«Μύλος» για το σχολικό βιβλίο με εικόνα «ομόφυλου ζευγαριού»: Το υπουργείο λέει ότι δεν επιλέγει το περιεχόμενο – «Είναι γυναίκα με κοντά μαλλιά» λέει ο εκδοτικός οίκος
Μάλιστα ο εκδοτικός οίκος αναφέρει ότι κινείται νομικά για το όλο ζήτημα, καθώς θεωρεί ότι υπάρχει «σκόπιμη παραποίηση περιεχομένου»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 37
Κυβερνητικές πηγές για Αλέξη Τσίπρα: Άλλα είπε στην ομιλία, άλλα έστειλαν γραπτώς
«Το μόνο σίγουρο είναι πως κάποια πράγματα δεν θα αλλάξουν ποτέ, μεταξύ των οποίων και η έμφυτη τάση του κυρίου Τσίπρα να πολιτεύεται προσπαθώντας να εξαπατήσει τους πολίτες», σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές
Το Μέγαρο Μαξίμου 6