Δευτέρα, 6 Μαΐ
18oC Αθήνα

Εκλογές – “Σφαγή” Τσίπρα – Μεϊμαράκη με το βλέμμα στις κάλπες – “Είσαι προσωρινός”

Εκλογές – “Σφαγή” Τσίπρα – Μεϊμαράκη με το βλέμμα στις κάλπες – “Είσαι προσωρινός”

– Σκληρή απάντηση της κυβέρνησης στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας
– “Ο Μεϊμαράκης ψεύδεται σκοπίμως – Πρακτική του χθες είναι η μονιμοποίηση ενός προσωρινού προέδρου”
– Για θεσμική απρέπεια και πολιτικό τυχοδιωκτισμό κατηγορεί τον πρωθυπουργό η Νέα Δημοκρατία
– Αφορμή η άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να συναντήσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών
– Στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας επιστρέφει την εντολή ο Μεϊμαράκης
– Στις 12:00 συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Τα μαχαίρια έχουν βγει για τα καλά, πριν καν προκηρυχθούν οι εκλογές και ξεκινήσει επισήμως η προεκλογική περίοδος.

Η άρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να συναντήσει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έχει ο δεύτερος ήταν η αφορμή που προκάλεσε τον… καυγά ανάμεσα στις δυο πλευρές και την ανταλλαγή ανακοινώσεων, με σκληρές εκφράσεις.

Η Νέα Δημοκρατία κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για πολιτική απρέπεια, για πολιτικό τυχοδιωκτισμό και καθεστωτικές πρακτικές, με την κυβέρνηση να απαντά λίγο αργότερα με το ίδιο σκληρό ύφος.

Κυβερνητικές πηγές κατηγόρησαν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως λέει ψέμματα και προσπαθεί να πυροδοτήσει την πολιτική ένταση. Σημειώνουν δε ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αποκαλεί “καθεστωτική αντίληψη” την προσφυγή στις εκλογές και σημείωναν πως με τεχνάσματα επιχειρεί να παραμείνει πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να ψεύδεται και σκοπίμως επιχειρεί να πυροδοτήσει την πολιτική ένταση ενώ επικαλείται την «εκτόνωσή» της.
Μπροστά στο φόβο των εκλογών, φτάνει πρακτικά να αποκαλεί «καθεστωτική αντίληψη» την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.
«Πρακτική του χθες» είναι η αναζήτηση τεχνασμάτων για τη «μονιμοποίηση» ενός προσωρινού Προέδρου
“, ανέφεραν χαρακτηριστικά οι κυβερνητικοί κύκλοι.

“Δεν είμαστε φίλοι”

Η άρνηση του πρωθυπουργού να συναντήσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε θυμό στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας. Αρχικά, κύκλοι του κόμματος έκαναν λόγο για “θεσμική απρέπεια” του κ. Τσίπρα. Λίγο μετά, ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση, με τη Συγγρού να κατηγορεί τον πρωθυπουργό για καθεστωτική αντίληψη.

Σύμφωνα με τη ΝΔ, στο τηλεφώνημα του κ. Μεϊμαράκη ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε πως “δεν θέλει να τον δει”. “Δεν πρόκειται να κοινωνικές και πολιτικές επαφές”, αναφέρει η ανακοίνωση, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως “συμπεριφέρεται με καθεστωτική αντίληψη” και πως “έχει μείνει στο χθες”.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Η προσπάθεια όλων για ένα καλύτερο αύριο απαιτεί συνεννόηση, διάλογο και ευρύτερες συνεργασίες μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.
Με τη διάθεση αυτή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευ. Μεϊμαράκης επικοινώνησε με τον κ. Α. Τσίπρα, ο οποίος απάντησε ότι “δεν θέλει να τον δει”.
Οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών είναι θεσμικές και συνταγματικές, που έχουν στόχο, εκτός των άλλων και στην εκτόνωση της πολιτικής έντασης. Δεν πρόκειται για κοινωνικές και φιλικές επαφές.
Εδώ και ένα μήνα ο κ. Τσίπρας συμπεριφέρεται με καθεστωτική αντίληψη.
Αποφασίζει μόνος του για πολύ σοβαρά ζητήματα για το μέλλον της χώρας και όταν διαπιστώνει τα αρνητικά αποτελέσματα των κινήσεών του, αυτοπαρουσιάζεται ως θύμα εκβιασμών.
Στην παρούσα φάση επιλέγει τις παλιές καταδικασμένες πρακτικές της πόλωσης.
Έχει μείνει στο χθες
».

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναμένεται να επικοινωνήσει και με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα αλλά η απάντηση που θα πάρει αναμένεται να είναι ίδια με εκείνες του Ποταμιού, του ΠΑΣΟΚ, της Λαϊκής Ενότητας: όχι. Και έτσι, το πιθανότερο τη Δευτέρα θα παραδώσει τη διερευνητική εντολή, την οποία ακολούθως θα πάρει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε