Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ – Αχτσιόγλου: Μ’ εμένα στο τιμόνι, υπάρχει προοπτική

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ – Αχτσιόγλου: Μ’ εμένα στο τιμόνι, υπάρχει προοπτική

«Πιστεύω ότι με εμένα στο τιμόνι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει αυτή την προοπτική στους πολίτες», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου, λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου. Σημείωσε δε ότι δεν τίθεται θέμα ενότητας του κόμματος.

«Οφείλουμε, μπορούμε και αξίζουμε να ζήσουμε καλύτερα. Πιστεύω ότι με εμένα στο τιμόνι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μπορεί να δώσει αυτή την προοπτική στους πολίτες, απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ που έχει υποτάξει την κοινωνία σε μία καθημερινότητα εξαιρετικά χαμηλών προσδοκιών», είπε η Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας σήμερα (14.09.2023) στον Real FM 97,8.

Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε, επίσης, ότι το κόμμα «πρέπει να ισχυροποιήσει εκ νέου τους δεσμούς του με την κοινωνία. Το κρίσιμο είναι να ξεκινήσουνε μία πορεία από τα κάτω και να βρεθούμε παντού, για να δημιουργήσουμε και πάλι πλειοψηφική δυναμική».

Για την ενότητα του κόμματος, η Έφη Αχτσιόγλου σημείωσε ότι «δεν τίθεται ζήτημα ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα. Για εμένα το να είμαστε όλοι μαζί είναι το ελάχιστο, είναι ο ελάχιστος κοινός παρονομαστής. Το ζήτημα είναι να κερδίζουμε κάθε μέρα και έναν περισσότερο. Όταν είσαι κυβερνητικό κόμμα επιδιώκεις να ασκήσεις τη μέγιστη δυνατή πολιτική και ιδεολογική επιρροή στην κοινωνία».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι «η πολιτική είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, γιατί επηρεάζει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, και ως τέτοιο σοβαρό ζήτημα πρέπει να τη διαφυλάξουμε. Δεν παίζουμε με την πολιτική, κάνουμε πολιτική».

Η υποψήφια για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής του δυτικού Τομέα Αθηνών αναφέρθηκε και στη θεομηνία που έπληξε τη Θεσσαλία.

«Η Θεσσαλία έχει υποστεί ένα τεράστιο πλήγμα. Πρώτα απ’ όλα είχαμε απώλειες ανθρωπίνων ζωών. Έχουμε ανυπολόγιστες καταστροφές σε υποδομές. Υπάρχουν τραγικές συνέπειες στην τοπική και στην εθνική οικονομία, στην αγροτική παραγωγή και στην κτηνοτροφία. Υπάρχει κίνδυνος δημόσιας υγείας από τα λιμνάζοντα νερά. Υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα στην καθημερινότητα και στην επιβίωση των ανθρώπων στην περιοχή», είπε η Έφη Αχτσιόγλου.

Και επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας πως «έχει τεράστιες ευθύνες σε τρία επίπεδα:

Στην πρόληψη όπου δεν έγιναν σοβαρά αντιπλημμυρικά έργα. Πριν από τρία χρόνια είχαμε τον “Ιανό” και στην περιοχή έπεσαν περίπου 700 εκατομμύρια. Πού πήγαν αυτά τα χρήματα; Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει απαντήσει.

Δεν υπήρξε σοβαρή παρέμβαση τη στιγμή εκδήλωσης του φαινομένου το οποίο ήταν προδιαγεγραμμένο.

Στην αντιμετώπιση των συνεπειών υπάρχει απουσία και έλλειψη του κρατικού μηχανισμού».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τόνισε ότι «μίλησε για τα 2,2 δισ., τα οποία δεν είναι νέο χρήμα, ήταν υπάρχοντες αναξιοποίητοι πόροι. Γιατί η κυβέρνηση δεν είχε αξιοποιήσει αυτούς τους πόρους για τα αναγκαία μέτρα πρόληψης;

Επίσης, έχει 0% απορρόφηση από το Ταμείο Ανάκαμψης για αντιπλημμυρικά έργα, 0% για τα έργα πολιτικής προστασίας και 2% απορρόφηση για δασοπροστασία».

Η Έφη Αχτσιόγλου υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και όχι να κάνει επικοινωνιακά παιχνίδια» και πρόσθεσε ότι «χρειάζεται σοβαρός σχεδιασμός για την αντιπλημμυρική προστασία και την αξιοποίηση των πόρων, έγκαιρη και ουσιαστική παρέμβαση τη στιγμή της εκδήλωσης ακραίων φαινομένων γιατί η κλιματική κρίση είναι εδώ, αντιπλημμυρικά έργα στις καμένες περιοχές ενόψει χειμώνα».

Σημείωσε, παράλληλα, ότι «η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει την εξαίρεση των δαπανών, για την αποκατάσταση των καταστροφών, από τους στόχους του Συμφώνου Σταθερότητας περί πρωτογενών πλεονασμάτων».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις