Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ – Έλενα Ακρίτα για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν παραιτούμαι, είμαι προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ – Έλενα Ακρίτα για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν παραιτούμαι, είμαι προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα

«Σαφώς και όχι» ήταν η απάντηση της Έλενας Ακρίτα σε ερώτηση αν προτίθεται να παραιτηθεί από βουλευτής ώστε ο Στέφανος Κασσελάκης – σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – να μπορέσει να μπει στη Βουλή. Μάλιστα, το πρωί της Πέμπτης (21.9.2023) και ο βουλευτής Όθωνας Ηλιόπουλος δήλωσε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί.

Σημειώνεται πως η Έλενα Ακρίτα είναι βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν ένατος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος με αποτέλεσμα να μην εκλεγεί στην Βουλή.

Μιλώντας στο Action 24, η Έλενα Ακρίτα σημείωσε πως είναι προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα και πως θέλει να δουλέψει σε συγκεκριμένους τομείς τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Συγκεκριμένα, είπε: «Όπως ο Όθωνας έτσι και εγώ, είμαστε επιλογές προσωπικές του Αλέξη Τσιπρα. Όταν πέρυσι τον Μάιο μου ζήτησε ο πρόεδρος να έρθω εδώ, ήταν πολύ συγκεκριμένη η συμφωνία που κάναμε. Εμένα ο τομέας που με ενδιαφέρει είναι ο τομέας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γυναίκες, ΑμεΑ, σχολικός εκφοβισμός, ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Η πρόθεση ήταν ο τομέας αυτός να αναβαθμιστεί σε υπουργείο το οποίο και θα αναλάβω. Κατηγορηματικά λοιπόν σας λέω ότι για αυτόν τον λόγο μπήκα, και καταλαβαίνω απόλυτα και τον Όθωνα και τη στάση του.

Και βεβαίως θα εξαντλήσω τη θητεία μου, γιατί ούτε ο μισθός με ενδιαφέρει εμένα, για λόγους που νομίζω είναι γνωστοί, ούτε τίποτε άλλο. Θέλω όμως να δουλέψω εκεί όπου νομίζω τα πράγματα δυστυχώς είναι κανιβαλικά μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ. Άρα σαφώς και όχι».

 

Υπενθυμίζεται πως η Έλενα Ακρίτα απέσυρε την στήριξή της στην Έφη Αχτσιόγλου και μετά τις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου δήλωσε πως θα ψηφίσει τον Στέφανο Κασσελάκη.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις