Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Εντυπωσιακή η συμμετοχή, έκλεισαν οι κάλπες – Μετά τις 23:00 τα πρώτα τα αποτελέσματα

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Εντυπωσιακή η συμμετοχή, έκλεισαν οι κάλπες – Μετά τις 23:00 τα πρώτα τα αποτελέσματα

Έκλεισαν οι κάλπες των σημερινών (17.9.2023) εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ. Πάνω από 140.000 είναι οι ψήφοι, ενώ περισσότερα από 40.000 έγιναν νέα μέλη του κόμματος μέσα σε λίγες ώρες. 

Η συμμετοχή στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ μεγάλη. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να διαρρεύσουν μετά από τις 11 το βράδυ, ενώ ακόμη πιο ασφαλή συμπεράσματα αναμένεται να προκύψουν μετά από τα μεσάνυχτα. 

Οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί και δόθηκε παράταση μίας ώρας λόγω της μεγάλης συμμετοχής. 

Μέχρι λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες, είχαν ψηφίσει 143.00 άτομα., ενώ 39.800 νέα μέλη είχαν γραφτεί στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Σημειώνεται ότι σε αυτόν τον αριθμό δεν υπολογίζονται τα πάνω 1.100 άτομα που ψήφισαν από το εξωτερικό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Καλλιθέα, λόγω της μεγάλης συμμετοχής και της αναμονής, άνοιξε και 4ο εκλογικό κέντρο, ενώ σε αρκετά εκλογικά κέντρα τελείωσαν οι φάκελοι. 

Από τον ΣΥΡΙΖΑ είχαν τυπωθεί 120.000 φάκελοι και 240.000 ψηφοδέλτια, που δεν έφτασαν και γι’ αυτό το κόμμα αναγκάστηκε να τυπώσει κι άλλα.

Η προσέλευση ήταν ανέλπιστη, με πολλά από τα στελέχη του κόμματος να εκφράζουν την αισιοδοξία τους για το μέλλον του κόμματος, βλέποντας το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου για τη διαδικασία.

Ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, απέστειλε ηχηρό μήνυμα προς τους πολιτικούς αντιπάλους του κόμματος. 

«Σήμερα μιλάει η βάση του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα μιλούν τα χιλιάδες μέλη που προσέρχονται μαζικά και δίνουν το δικό τους παρών, και μαζί με το δικό μου δείχνει ότι βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα. Θα είμαστε εδώ», ήταν τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα.  

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα στον Διόνυσο Αττικής 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις