Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ – Φάμελλος: Δεν θα υποστηρίξω Κασσελάκη ή Αχτσιόγλου αλλά τη συνέχεια της πολιτικής μας ταυτότητας

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ – Φάμελλος: Δεν θα υποστηρίξω Κασσελάκη ή Αχτσιόγλου αλλά τη συνέχεια της πολιτικής μας ταυτότητας

«Επενδύουμε στην ενότητα & τη συλλογικότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Θα μείνω στο κόμμα την επόμενη ημέρα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος, ενόψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου ηγέτη μεταξύ των Στέφανου Κασσελάκη και Έφης Αχτσιόγλου.

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Σωκράτης Φάμελλος σχολίασε τα τεκταινόμενα πριν τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος, με υποψήφιους τον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου.

«Είναι μια πολύ σημαντική και θετική στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή που ζούμε και εγώ υπηρετώ. Δεν είναι δύσκολη, είναι μια στιγμή που κάνουμε μια επαναφορά, με πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή και με μεγάλο κοινωνικό ενδιαφέρον για την επιλογή της νέας ηγεσίας», είπε ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Αισθάνομαι μεγάλη τιμή και ευθύνη που έχω, αυτήν την περίοδο, τη θέση του προέδρου της ΚΟ, και από τη θέση αυτήν επενδύουμε μαζί στην ενότητα και τη συλλογικότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η παρακαταθήκη μένει για όλους, μένει και για την ελληνική κοινωνία και είναι προφανές ότι και η δική μου ουδετερότητα αλλά και η εμπιστοσύνη που έχω στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτή η οποία θα σηματοδοτήσει και την επόμενη ημέρα», συμπλήρωσε.

Στην ερώτηση ποιον από τους δύο φιναλίστ θα υποστηρίξει την ερχόμενη Κυριακή, ο Σωκράτης Φάμελλος είπε ότι «είναι προφανές ότι δεν θα υποστηρίξω με την έννοια που εσείς το βάζετε γιατί υποστηρίζω τη συνέχεια της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και μια συγκεκριμένη πολιτική ταυτότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ξεκάθαρο.

Έχω πει εξάλλου ότι δεν χρειαζόμαστε μόνο νέα ηγεσία. Χρειαζόμαστε να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ καινούριος, να κάνει μια επανεκκίνηση και χρειαζόμαστε μια δυναμική, αποτελεσματική πολιτική πρόταση γιατί αυτό χρειάζεται η ελληνική κοινωνία», εξήγησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα μείνω στον ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα»

Ο ίδιος επισημαίνει πως το μέλλον του είναι στο κόμμα από οποιαδήποτε θέση και αν κατέχει, λέγοντας ότι «όταν μιλάει κάποιος για ενότητα και συλλογικότητα είναι διατεθειμένος, και εν προκειμένω εγώ, να υποστηρίξει την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υποστηριχθεί από πολλές θέσεις, εγώ δεν είμαι άνθρωπος της πολιτικής καρέκλας αλλά με ενδιαφέρει το πολιτικό πλαίσιο και η πολιτική δράση. Είναι προφανές ότι εγώ θα είμαι στον ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα των εκλογών και τα αποτελέσματα ανήκουν στη βάση και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Από εκεί και πέρα είναι προφανές ότι θα πρέπει να συζητήσουμε για πολλά πράγματα την επόμενη ημέρα, και για το πολιτικό πλαίσιο και για την πολιτική δράση», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ο Σωκράτης Φάμμελος υπογράμμισε ότι «οποιαδήποτε και αν είναι η επιλογή των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, εγώ είμαι στον ΣΥΡΙΖΑ, συμμετέχω σε ένα πολιτικό σχέδιο από οποιαδήποτε θέση μου ζητηθεί, συμμετέχω και θέλω να συμβάλλω σε έναν κοινό σχεδιασμό. Δε βάζω προσωπικές προϋποθέσεις στην πολιτική δράση, δεν έχω προσωπική επιδίωξη».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις