Πέμπτη, 9 Μαΐ
19oC Αθήνα

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Κασσελάκης εναντίον Αχτσιόγλου για την προεδρία σε κλίμα πόλωσης και προσωπικών επιθέσεων

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Κασσελάκης εναντίον Αχτσιόγλου για την προεδρία σε κλίμα πόλωσης και προσωπικών επιθέσεων

Στέφανος Κασσελάκης και Έφη Αχτσιόγλου μονομαχούν στις δεύτερες εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ με τις κάλπες να ανοίγουν στις 8 το πρωί της Κυριακής (24.09.2023).

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα κληθούν να αποφασίσουν αν η Έφη Αχτσιόγλου ή ο Στέφανος Κασσελάκης θα είναι ο νέος πρόεδρος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μια θέση που έμεινε ορφανή μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν σε βαρύ κλίμα πόλωσης, καθώς όλες τις προηγούμενες ημέρες Κασσελάκης και Αχτσιόγλου επιδόθηκαν σε αλληλοκατηγορίες και ο κίνδυνος διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές είναι ορατός.

Όπως αναφέρουν μέλη του κόμματος συγκρούονται δυο κόσμοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα με τον Στέφανο Κασσελάκη να φαίνεται να είναι το μεγάλο φαβορί και την Έφη Αχτσιόγλου να θέλει να πετύχει μια εντυπωσιακή ανατροπή.

Υπενθυμίζεται πως δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι και όσες ψήφισαν στις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου 2023 και όσοι και όσες είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και είναι καταχωρημένοι στο μητρώο μελών. Νέα μέλη δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής και ψήφου.

Μαζί τους θα πρέπει να έχουν αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή Βιβλιάριο Υγείας ή Άδεια Διαμονής ή Visa ή Μπλε Βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, οι ψηφοφόροι καλούνται να καταβάλουν εκλογική συνδρομή 2 ευρώ. Εξαιρούνται οι άνεργοι και οι νέοι και νέες έως 30 ετών καθώς και εκλογείς που δεν μπορούν να καταβάλουν το ποσό αυτό.

Για τους κατοίκους του εξωτερικού, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 από ώρα 0:00 (μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή) μέχρι τις 8:00 μ.μ. της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσα είχαν εγγραφεί στον i-syriza μέχρι και Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023.

Τα μηνύματα Κασσελάκη και Αχτσιόγλου πριν την κάλπη

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι το μεγάλο φαβορί μετά το 44,1% που συγκέντρωσε στον πρώτο γύρο των εκλογών και το Σάββατο με ένα βίντεο στα social media αναφέρεται στην μέχρι τώρα πολιτική του πορεία.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Πώς ξεκίνησαν όλα… Η πρόταση του Αλέξη για το Επικρατείας. Οι περιοδείες στο πλευρό του. Οι πρώτες χειραψίες, οι πρώτες αγκαλιές. Συστηθήκαμε. Ύστερα σάς είπα: “Δεν είναι άποψη, είναι η ζωή μου”. Κοιταχτήκαμε. Καταλάβαμε ο ένας τον άλλον. Φτιάξαμε την πλατφόρμα μας. Με θέσεις που δε λένε δυνατά πολλοί. Τις πήρατε στα χέρια σας, τις συμπληρώνετε, τις βελτιώνετε».

«Από εκεί και πέρα, με πήρε η δίνη του κόσμου. Οι επισκέψεις στον τόπο που πονά. Στις στάχτες και στις πλημμύρες. Οι επιθέσεις από το Σύστημα, αλλά και το όραμα, η ελπίδα. Το Ελληνικό Όνειρο για όλους – όχι για λίγους. Σήμερα δεν μιλάω μόνο σε εσάς που με στηρίξατε. Μιλάω σε όλους εσάς, τους 150.000, που κάνατε ουρές στην κάλπη, που αναστήσατε τον ΣΥΡΙΖΑ – ό,τι κι αν ψηφίσατε στον πρώτο γύρο. Σας ζητώ τώρα να είμαστε μαζί. Γιατί ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται τη δύναμη όλων. Γιατί ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρόεδρος όλων. Όχι για τη μεταπολιτική, αλλά για την πολιτική μετά».

Τέλος επεσήμανε: «Μετά τη Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μετά, για ένα Κράτος που δεν θα αφήνει τον πολίτη μόνο του. Μετά, για μια Ελλάδα που θα νιώθεις περήφανος να ζεις σ’ αυτήν. Την περασμένη Κυριακή γίνατε η φωνή αυτού του τόπου. Αυτή την Κυριακή ελάτε να γίνουμε το μετά αυτού του τόπου. Ξημερώνει!».

Η Έφη Αχτσιόγλου που απέσπασε ποσοστό 36,18% στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ με βίντεο στα social media εξηγεί «γιατί ψηφίζουμε αύριο» και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «δεν παίζουμε με την πολιτική, κάνουμε πολιτική».

Αναλυτικά η δήλωσή της: «Γιατί ψηφίζουμε αύριο; Έχουμε ακούσει πολλά.

Όμως τα πράγματα είναι απλά: Αύριο ψηφίζουμε για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και τι είναι αυτό που θα καθορίσει την απόφασή μας; Είναι η επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Είναι η εμπειρία στον στίβο της πολιτικής; Είναι το χαμόγελο; Είναι τα συνθήματα; Ενδεχομένως όλα αυτά έχουν σημασία. Όμως εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής.

Πάνω από όλα είναι το περιεχόμενο της πολιτικής. Πολιτική με γνώση, σχέδιο και σαφείς στόχους. Πολιτική σύγκρουσης με τις αδράνειες και τα συμφέροντα.

Πολιτική για τους πολλούς και τις πολλές. Μόνο έτσι θα εγγυηθούμε την ενότητα και τη διεύρυνση της παράταξής μας. Μόνο έτσι θα νικήσουμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Μόνο έτσι θα φέρουμε μια νέα προοδευτική εποχή για τους πολίτες. Είμαι εδώ γιατί εγώ μπορώ. Εγώ με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μπορούμε. Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου όλοι και όλες στην κάλπη. Γιατί δεν παίζουμε με την πολιτική.
Κάνουμε πολιτική».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις