Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ – Νίκος Παππάς: «Ούτε κόμμα χυλός αλλά ούτε και κόμμα στρείδι»

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ – Νίκος Παππάς: «Ούτε κόμμα χυλός αλλά ούτε και κόμμα στρείδι»

Ο Νίκος Παππάς δίνει τη δική του μάχη στις επερχόμενες εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δημοσκοπήσεις δεν τον δείχνουν στα φαβορί όμως ο ίδιος φιλοδοξεί να κάνει την έκπληξη…

Ο Νίκος Παππάς, υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ολοκλήρωσε το βράδυ της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου τις εκδηλώσεις του (ομιλίες, ανοιχτές συζητήσεις, συναντήσεις) με μέλη και φίλους – φίλες του κόμματος σε κάθε εκλογική περιφέρεια της Αττικής.

Στις συγκεντρώσεις και τις συναντήσεις του, ο Νίκος Παππάς είχε, μεταξύ άλλων, την ευκαιρία να παρουσιάσει το σχέδιό του για το κόμμα, για την οικονομία, για την κοινωνία, για το περιβάλλον και για τους εργαζόμενους. Μεταξύ άλλων ανέφερε.

«Με σχέδιο και αποφασιστικότητα οικοδομούμε το σπίτι κάθε προοδευτικού πολίτη, δημιουργούμε τη μεγάλη προοδευτική παράταξη της Αριστεράς, την Παράταξη της Νίκης που θα αναμετρηθεί με τον Μητσοτάκη και θα τον νικήσει. Να σηκώσουμε ένα τεράστιο κύμα συμμετοχής και δημοκρατίας στην παράταξη για να χτίσουμε μια καλύτερη Ελλάδα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συσπειρώνει τον κόσμο από την Αριστερά ως το κέντρο. Αυτή είναι η ταυτότητά μας και την επιβεβαιώνουμε. Κάθε άλλη θέση που ακούγεται στον δημόσιο διάλογο οδηγεί σε αναθεώρηση της ομόφωνα ψηφισμένης, από το 2019, διακήρυξής μας».

«Ούτε κόμμα “χυλός” που θα έχει έναν ηγέτη, ο οποίος δεν θα λογοδοτεί πουθενά, ούτε κόμμα “στρείδι”, το οποίο θα έρχεται από το χειρότερό μας παρελθόν και θα διατηρεί ένα κόμμα περίκλειστο, το οποίο δεν θα αφήνει -δια μέσω των δομών του- τα μέλη του να εκφραστούν. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για να ξανασηκωθεί η παράταξη, να γίνει μεγάλη και ανοιχτή, να γίνει και πάλι πλειοψηφική».

«Δεν είμαστε απλά το κόμμα της μισθωτής εργασίας. Γιατί και οι αυτοαπασχολούμενοι και οι άνθρωποι των μικρών επιχειρήσεων είναι άνθρωποι πολλές φορές σκληρά εργαζόμενοι. Που ενδεχομένως δουλεύουν διπλό μεροκάματο, έχουν την αγωνία της επιβίωσης της επιχείρησης και πιθανότατα υφίστανται εκμετάλλευση από τους ισχυρούς της ενέργειας ή τα καρτέλ των προμηθευτών τους.

Είναι άνθρωποι που αυτονόητα ανήκουν στην κοινωνική συμμαχία που πρέπει να χτίσουμε, για να βαδίσει η Ελλάδα στον δρόμο της δικαιοσύνης, της περιβαλλοντικής ισορροπίας, της δημοκρατίας και της ανάπτυξης. Δεν θα τους αφήσουμε στη Δεξιά η οποία οραματίζεται σχέδια Πισσαρίδη και δημιουργικές καταστροφές των μικρών επιχειρήσεων και, μάλιστα, σε ένα πλαίσιο μηδενικών δικαιωμάτων για τους μισθωτούς. Είναι αυτονόητο, ότι αν εξασφαλίσουμε συνθήκες βιωσιμότητας των μικρών επιχειρήσεων, μπορούμε ευκολότερα να προστατέψουμε και τη μισθωτή εργασία που ακουμπά κατά 80% με 85% σε αυτές τις επιχειρήσεις».

«Καμία συναίνεση δεν θα λάβει ο κ. Μητσοτάκης σε μια συμφωνία με τον κ. Ερντογάν, που μας πάει πιο πίσω από όσα πετύχαμε το 2015 – 2019 με την πολυδιάστατη πολιτική μας και τις σημαντικές επιτυχίες σε διπλωματικό επίπεδο».

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να εγγυηθεί τον ολόπλευρο εκσυγχρονισμό, όπως λέει, αλλά την ολόπλευρη κρίση. Και στην κοινωνία και στην οικονομία και στο περιβάλλον και στους θεσμούς και στη διεθνή θέση της χώρας».

Σε όλες τις εκδηλώσεις συμμετείχαν νυν και πρώην βουλευτές, πρώην υπουργοί, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών και των Οργανώσεων Μελών του κόμματος, στελέχη της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι διαφόρων κινημάτων και φορέων της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, των εργαζομένων και της νεολαίας, συνδικαλιστές, μέλη και φίλοι – φίλες του κόμματος, όπως έχουν καταγραφεί ονομαστικά στα αντίστοιχα δελτία Τύπου και τις αναρτήσεις του Νίκου Παππά στα κοινωνικά δίκτυα.

Πώς φηφίζουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ

Ψηφίζουν από τις 8 η ώρα το πρωί του Σαββάτου έως την Κυριακή σε 570 εκλογικά τμήματα σε όλη την επικράτεια. Μπορούν επίσης να ψηφίσουν σε όποιο εκλογικό κέντρο θέλουν και όχι κατ’ ανάγκην στο εκλογικό τμήμα της περιοχής τους αρκεί να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους ή κάποιο άλλο έγγραφο ταυτοποίησης.

Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ όπως και άλλοι που θέλουν να πάνε να γίνουν μέλη. Σε πολύ κόσμο έχει κάνει εντύπωση ο Στέφανος Κασσελάκης και θέλει να πάει να γραφτεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη για «ξεδόντιασμα» δικαστικών και δημοσιογράφων, και πολλοί το σχολίασαν αρνητικά αναφέροντας πως «ντύθηκε» Πολάκης, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις