Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη διαδικασία της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη διαδικασία της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Λίγες ώρες έμειναν για να ανοίξουν οι κάλπες για τον 2ο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος του κόμματος, με υποψήφιους τον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου.

Πρόκειται για τις επαναληπτικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, με τις κάλπες να ανοίγουν στις 08:00 το πρωί και να κλείνουν 12 ώρες μετά στις 20:00 το βράδυ της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου. Οι ψηφοφόροι καλούνται να ψηφίσουν μεταξύ των Στέφανου Κασσελάκη και Έφης Αχτσιόγλου.

Αναλυτικά όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη διαδικασία:

  1. Πότε ψηφίζω;
    Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, από τις 8:00 π.μ. μέχρι και τις 8:00 μ.μ.
  2. Πού ψηφίζω;
    Έχουν οριστεί 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Μπορείτε να τα βρείτε στη διεύθυνση https://vote.syriza.gr/mathe-poy-psifizeis/
  3. Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου;
    Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι και όσες ψήφισαν στις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου 2023 και όσοι και όσες είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και είναι καταχωρημένοι στο μητρώο μελών. Νέα μέλη δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής και ψήφου.
  4. Πως ψηφίζω από το εξωτερικό;
    Για τους κατοίκους του εξωτερικού, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 από ώρα 0:00 (μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή) μέχρι τις 8:00 μ.μ. της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσα είχαν εγγραφεί στον i-syriza μέχρι και Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023.
  5. Τι πρέπει να έχω μαζί μου;
    Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή Βιβλιάριο Υγείας ή Άδεια Διαμονής ή Visa ή Μπλε Βεβαίωση.
  6. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, οι ψηφοφόροι καλούνται να καταβάλουν εκλογική συνδρομή 2 ευρώ. Εξαιρούνται οι άνεργοι και οι νέοι και νέες έως 30 ετών καθώς και εκλογείς που δεν μπορούν να καταβάλουν το ποσό αυτό.​

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις