Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 86.000 έχουν ψηφίσει – Ξεπερνά κάθε προσδοκία η συμμετοχή, στις 8 κλείνουν οι κάλπες

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 86.000 έχουν ψηφίσει – Ξεπερνά κάθε προσδοκία η συμμετοχή, στις 8 κλείνουν οι κάλπες

Ξεπερνά κάθε προσδοκία η συμμετοχή στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη νέου αρχηγού. Όπως μεταδίδεται 250 άτομα ψηφίζουν από νωρίς το πρωί ανά λεπτό και όλα δείχνουν ότι ο τελικός αριθμός όσων ψηφίσουν θα είναι μεγάλος.

Μέχρι στιγμής (ώρα 15:30) έχουν ψηφίσει πάνω από 86.087 στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναμένεται να ξεπεράσει τις 100.000. Σήμερα έγιναν μέλη 21.329 άτομα. 

Μεγάλη προσέλευση παρατηρείται στα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπου στα εκλογικά κέντρα σχηματίζονται ουρές. Ιδιαίτερα μεγάλη είναι η προσέλευση και στην Κρήτη.

«Μεγάλη συμμετοχή σε όλη την Ελλάδα για την εκλογή νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», ανέφερε η γραμματέας της ΚΕ του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, σε ανάρτησή της στο Twitter.

«Ψηφίζουμε για έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ψηφίζουμε για να δυναμώσουμε τη φωνή του προοδευτικού κόσμου. Ψηφίζουμε για τη μεγάλη κυβερνώσα Αριστερά», τονίζει η κ. Σβίγκου.

Από νωρίς το πρωί οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έστειλαν τα μηνύματά τους μετά την προέλευση τους στην κάλπη.

Έφη Αχτσιόγλου

Στο εκλογικό κέντρο του Περιστερίου (Εκθεσιακός χώρος Δημαρχείου Περιστερίου, Καραθεοδωρή 1), ψήφισε η Έφη Αχτσιόγλου λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Κυριακής, για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα, μέρα ενδυνάμωσης της προοδευτικής παράταξης, μέρα ανανέωσης της σύγχρονης Αριστεράς [..] Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για μια καλύτερη ζωή, με ισότητα, δικαιοσύνη και ασφάλεια» δήλωσε η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, αφότου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα.

«Ο Μητσοτάκης μας είπε χθες ότι το σχέδιό του για τα επόμενα χρόνια είναι να επιβιώσουμε. Δεν θα πάρουμε. Σήμερα στέλνουμε το πρώτο μήνυμα: Από αύριο διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Αχτσιόγλου.

Νίκος Παππάς

Στο εκλογικό κέντρο της Καισαριανής ψήφισε για τις εκλογές ΣΥΡΙΖΑ ο υποψήφιος για την προεδρία, Νίκος Παππάς. Ο κ. Παππάς επισήμανε ότι «συμμετέχουμε για να αναμετρηθούμε με τη δεξιά του κ. Μητσοτάκη, για να σώσουμε την κοινωνία, τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη από τα σχέδια του». «Χτίζουμε την παράταξη της νίκης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση του Νίκου Παππά: 

«Σήμερα ψηφίζουμε για να αναμετρηθούμε με τη δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Για να σώσουμε την κοινωνία, τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη από τα σχέδιά του. Για να ξεκινήσουμε μια ενωτική πορεία προς το μετασχηματισμό. Μακριά από αντιλήψεις που θέλουν ένα κόμμα χυλό χωρίς λογοδοσία. Μακριά από αντιλήψεις που θέλει ένα κόμμα με κλειστές πόρτες. Κάνουμε τα ανοίγματά μας, χτίζουμε την ανοιχτή δημοκρατική προοδευτική παράταξη της χώρας. Χτίζουμε την παράταξη της νίκης».

Στέφανος Κασσελάκης

Στο εκλογικό κέντρο του Περιστερίου ψήφισε για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ προσήλθε στην κάλπη μαζί με το σκυλάκι το οποίο μας είχε συστήσει νωρίτερα το πρωί της Κυριακής 17/9 με ανάρτησή του στο Tik Tok.

Τον κ. Κασσελάκη υποδέχθηκαν θερμά τα μέλη του κόμματος, ενώ ο ίδιος συνομίλησε, φωτογραφήθηκε μαζί τους και αντάλλαξε χειραψίες λέγοντας «πάμε να πάρουμε τη χώρα πίσω».

«Πάμε επιτέλους να ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε στον τόπο μας» είπε λίγο πριν πάει να ψηφίσει ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Σε βίντεο που ανέβασε από το σπίτι του, αγκαλιά με τον σκύλο του, απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας τον τρόπο που μπορεί κάποιος να ψηφίσει.

«Έφτασε η μέρα, δώσε μου μισή ώρα από την Κυριακή σου. Δεν χρειάζεται να είσαι 18 χρονών, από 15 και πάνω ψηφίζεις. Δεν χρειάζεται να είσαι μέλος. Βρίσκεις στο vote.syriza.gr το πιο κοντινό σου εκλογικό τμήμα, γράφεσαι επιτόπου, ψηφίζεις και δημιουργείς το μέλλον που θέλουμε. Πάμε επιτέλους να ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε στον τόπο μας. Με τη νίκη!» είπε χαρακτηριστικά.

Στέφανος Τζουμάκας

Κάλεσμα προς τα μέλη του κόμματος και κάθε δημοκρατικού και προοδευτικού πολίτη, να συμμετάσχει στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για νέο πρόεδρο «για να αλλάξουμε πορεία», απηύθυνε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Στέφανος Τζουμάκας σε δήλωση του μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του, στο εκλογικό κέντρο της Καλλιθέας.

Ανέφερε ειδικότερα: «Εχουμε τη δυνατότητα για τη δημιουργία κόμματος πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας που να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Για να προτάσσουμε την πολιτική και την οικονομία. Για να απομονώσουμε την αθλιότητα της υποκατάστασης της πολιτικής από τη διαπλοκή και παρασιτικά συμφέροντα. Για να απομονώσουμε φαινόμενα παρακμής, πολιτικού εκφυλισμού και μειοψηφικών πρακτικών στο προοδευτικό κίνημα. Για να αποκαταστήσουμε ξανά την αξιοπιστία και την αποδοχή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως κόμματος λαϊκού, ως κόμματος εναλλακτικής λύσης».

Και κατέληξε: «Για τη χώρα, για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. Έχουμε τις δυνατότητες, μας αξίζει, το μπορούμε».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις