Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πέτρος Παππάς και Κώστας Μπάρκας εξηγούν γιατί στηρίζουν Έφη Αχτσιόγλου ή Στέφανο Κασσελάκη

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πέτρος Παππάς και Κώστας Μπάρκας εξηγούν γιατί στηρίζουν Έφη Αχτσιόγλου ή Στέφανο Κασσελάκη
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εσωκομματικών εκλογών και τους λόγους που υποστηρίζουν την Έφη Αχτσιόγλου και τον Στέφανο Κασσελάκη, ανέλυσαν στην εκπομπή LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο αντίστοιχα ο Κώστας Μπάρκας και ο Πέτρος Παππάς.

Αμφότερα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωτικοί στις δηλώσεις τους ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών και τη νίκη είτε της Έφης Αχτσιόγλου είτε του Στέφανου Κασσελάκη.

«Η επόμενη μέρα θα είναι ενωτική κι ενιαία, αρκεί να το επιδιώξουμε αυτό όλοι. Την Δευτέρα θα πάμε όλοι μαζί κι ως κόμμα να διεκδικήσουμε την διακυβέρνηση της χώρας. Νομίζω ότι αυτό είναι υποχρέωση όλων μας, είναι υποχρέωση απέναντι στους χιλιάδες που θα έρθουν να ψηφίσουν και την Κυριακή. Θεωρώ ότι θα πρέπει να συζητήσουμε πολιτικά για το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ ως ενιαίο σώμα με τον/την αρχηγό που θα εκλέξει θα κερδίσουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη» ανέφερε στο LIVE NEWS ο Κώστας Μπάρκας.

Μάλιστα ο κ. Μπάρκας τόνισε ότι προσλαμβάνει θετικά την άποψη της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής να έχουν δικαίωμα ψήφου όλοι.

Για την περίπτωση που θα εκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε: «Αν ο Στέφανος Κασσελάκης υπερασπιστεί τις θέσεις, τις αξίες κι αυτά που θέλει να διαδραματίσει το κόμμα στην ελληνική κοινωνία και ψηφιστεί από την πλειοψηφία όσων έρθουν να ψηφίσουν την Κυριακή, φαντάζομαι ότι όλοι μας πρέπει να το αποδεχτούμε».

Και πρόσθεσε: «Το θέμα εδώ είναι να δούμε τις πολιτικές θέσεις. Άκουσα μία πρόταση από τον σύντροφο Στέφανο Κασσελάκη για κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτική θητείας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει μία ξεκάθαρη θέση, ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα που υπερασπίζεται τα εθνικά της συμφέροντα και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μία δύναμη πατριωτική που υπερασπίζεται τις εθνικές θέσεις, λέμε ότι πρέπει να έχουμε τακτικό στρατό, γιατί απέναντί μας έχουμε την Τουρκία».

«Περιμένω από τον σύντροφο Στέφανο Κασσελάκη να καταδικάσει όλες τις επιθέσεις που έχουν γίνει κατά της Έφης Αχτσιόγλου»

Στην συνέχεια ο Κώστας Μπάρκας κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να καταδικάσει όλες τις επιθέσεις που έχουν γίνει στο πρόσωπο της Έφης Αχτσιόγλου.

«Στο συντροφικό κλίμα που πρέπει να δημιουργηθεί και για να πάμε ενιαία και αδιαίρετα την επόμενη μέρα, ο Στέφανος Κασσελάκης να καταδικάσει όλες τις επιθέσεις που έχουν γίνει κατά της Έφης Αχτσιόγλου».

Καταλήγοντας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε: «Ακούω ότι υπήρξε υπονόμευση του Αλέξη Τσίπρα και θα ήθελα να πω ότι πριν περίπου από ένα χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ένα συνέδριο στο οποίο βγήκε μία πλειοψηφία και μία μειοψηφία που αποτυπώθηκαν στα κεντρικά όργανα του κόμματος. Φαντάζομαι ότι αυτοί που μιλούν για υπονομευτές δεν μιλούν για την πλειοψηφία, γιατί οι πλειοψηφίες διαμορφώνουν τις τελικές θέσεις ενός κόμματος».

Πέτρος Παππάς: «Επ’ ουδενί δεν δείχνει σεξισμό να αποκαλείς κάποιον με το μικρό του όνομα»

Από τη μεριά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, είπε στο LIVE NEWS πως οι θέσεις του κ. Κασσελάκη θα εξειδικευτούν και όπως είπε όταν μιλάμε για διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας πρέπει να γίνει στη βάση που το είχε ξεκινήσει ο Αλέξης Τσίπρας ενώ αναφέρθηκε και στα όσα διαδραματίζονται μεταξύ της Έφης Αχτσιόγλου και του Στέφανου Κασσελάκη τις τελευταίες ημέρες.

«Θέλω να πω πως πρέπει να γίνει με συμφωνία με την Εκκλησία και να μην υπάρχει αντιπαράθεση με αυτήν. Νομίζω πως πρέπει να χαμηλώσουμε τους τόνους και να πείσουμε την κοινωνία πως η σύγχρονη Αριστερά έχει μία νέα πρόταση. Νομίζω πως δεν ενδιαφέρει τον κόσμο αυτό που γίνεται αλλά το τι έχουμε να προτείνουμε για την κοινωνία».

Στη συνέχεια, ο κ. Παππάς είπε πως ο Στέφανος Κασσελάκης έχει καταθέσει εδώ και ένα μήνα τις θέσεις του και όπως είπε, δεν έχει δει άλλους να κάνουν το ίδιο, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα σχόλια της Έφης Αχτισόγλου περί σεξισμού, είπε πως θεωρεί πως επ’ ουδενί δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

«Θεωρώ αδιανόητο το πώς το επεξεργάστηκε έτσι η κ. Αχτσιόγλου. Επ’ ουδενί δεν δείχνει σεξισμό να αποκαλείς κάποιον με το μικρό του όνομα. Πώς θα μπορούσε ένας άνθρωπος σαν τον Στέφανο Κασσελάκη, που δέχτηκε σχόλια, να πει κάτι σεξιστικό;».

Σε σχέση με τα μέλη του κόμματος που μπορούν να ψηφίσουν είπε πως υπήρχε διχογνωμία για το πώς θα γίνει η διαδικασία και εάν πιστοποιήθηκαν οι 7.500.

«Φαντάζομαι πως θα μπορέσουν να ψηφίσουν και όλοι όσοι θα πιστοποιηθούνε. Αυτό που θέλουμε είναι να έρθει όσο περισσότερος κόσμος θέλει. Καλούμε τον κόσμο να έρθει να ψηφίσει ξανά. Η διαδικασία θα είναι πιο απλή αυτή τη φορά γιατί οι ουρές δεν θα είναι τόσο μεγάλες διότι τα τάμπλετ θα είναι περισσότερα. Τους καλούμε όλους να χαμηλώσουμε τους τόνος και να πείσουμε τον κόσμο της Προοδευτικής Αριστεράς».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις