Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Εκλογές: Την Δευτέρα το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Μέσα η Νάντια Βαλαβάνη

Εκλογές: Την Δευτέρα το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Μέσα η Νάντια Βαλαβάνη

– Η θυροκόλληση του προεδρικού διατάγματος για την διάλυση της Βουλής θα ανοίξει τον δρόμο για την ίδρυση του κόμματος της Ζωής Κωνσταντοπούλου
– Ποια άλλα ονόματα ακούγονται εκτός της Νάντιας Βαλαβάνη
– Τα σχέδια της Προέδρου της Βουλής σε σχέση με το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη

Βέβαιαη θεωρείται πλέον η ίδρυση νέου κομματος από την Ζωή Κωνσταντοπούλου και πλέον έχουμε περάσει στην ονοματολογία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόμμα της κας Κωνσταντοπούλου όπως όλα δείχνουν θα ανακοινωθεί την Δευτέρα. Κι αυτό, γιατί ο δρόμος θα ανοίξει από την Πέμπτη το βράδυ και μετά μετά την θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος για την διάλυση της Βουλής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε αυτό θα μετέχουν η Νάντια Βαλαβάνη, ο Παναγιώτης Ζαχαριάς και δεν αποκλείεται και ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Όπως ανέφερε σήμερα  δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, το μόνο που μένει είναι να οριστικοποιηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη δημιουργία του νέου κόμματος του οποίου θα ηγηθεί.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει αποφασίσει και την τακτική που θα ακολουθήσει προεκλογικά αλλά και τις προεκλογικές της συνεργασίες. Μια από αυτές θα είναι με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, στην οποία έχει… “στείλει” βουλευτές με τους οποίους διατηρεί στενές σχέσεις, τη Ραχήλ Μακρή, τον Γιάννη Σταθά και την Αγλαΐα Κυρίτση.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου φέρεται να έχει προτείνει στην ηγεσία της Λαϊκής Ενότητας να δημιουργηθεί ένα οργανωτικό σχήμα, παρόμοιο με εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το 2013, πριν “καταργηθούν” οι συνιστώσες. Δηλαδή, έχει προτείνει η κάθε οργάνωση που θα δεχτεί να συμμετάσχει στο εκλογικό μέτωπο, να εκπροσωπείται σε ένα κεντρικό όργανο από ένα ή δυο άτομα.

Αφενός η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν θέλει να ενταχθεί στη Λαϊκή Ενότητα υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και αφετέρου πιστεύει πως αυτό το σχήμα μπορεί να προσελκύσει κι άλλες οργανώσεις που σήμερα συμμετέχουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου βλέπει με δυσπιστία την ανάληψη της ηγεσίας του νέου εκλογικού σχήματος από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και προτιμά να επιλεγεί η συλλογική ηγεσία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε