Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Εκλογή Προέδρου Βουλής: Γιατί δεν ψήφισε Βούτση ο Καμμένος

Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)
Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)

Η κυβέρνηση πρότεινε για πρόεδρο της Βουλής τον Νίκο Βούτση αλλά δεν τον ψήφισε ο ένας από τους δυο αρχηγούς των κομμάτων που συγκυβερνούν; Κι όμως, ο Πάνος Καμμένος δεν ψήφισε.

Όχι, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων δεν είχε αντίρρηση στην υποψηφιότητα του Νίκου Βούτση. Ούτε έκανε… αντάρτικο. Έτυχε (;) την ημέρα που θα γινόταν η εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής να απουσιάζει εκτός Αθηνών για κυβερνητικών υποχρεώσεων.

Όταν εκφωνήθηκε το όνομα του Πάνου Καμμένου για να ψηφίσει, ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης διάβασε την επιστολή του προέδρου των ΑΝΕΛ στην απερχόμενη πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην οποία ανέφερε πως λόγω ανειλημμένων κυβερνητικών υποχρεώσεων δεν μπορούσε να είναι παρών στη διαδικασία.

“Σας ενημερώνω πως αν βρισκόμουν, θα στήριζα την επιλογή της κυβέρνησης” ανέφερε αλλά η ψήφος του δεν μπορεί να προσμετρηθεί, αφού δεν απουσιάζει από τη διαδικασία για αποστολή της Βουλής. Έτσι, ο ένας από τους δυο αρχηγούς που συνεργάζονται στην κυβέρνηση δεν ψήφισε τον υποψήφιο της… κυβέρνηση για το δεύτερο πολιτειακό αξίωμα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε