Πολιτική

Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Σημαντικό για εμάς να συμφωνεί και το ΔΝΤ για την Ελλάδα

Τη διαφωνία των τριών θεσμών μεταξύ τους για τις ελληνικές προτάσεις κλήθηκε να σχολιάσει ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μάρτιν Γιέγκερ, ο οποίος τόνισε ότι υπάρχει ακόμη "μακρύς δρόμος" για μια συμφωνία.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία. Εργαζόμαστε για αυτήν. Πηγαίνουμε με ρεαλιστικές προσδοκίες στην συνάντηση σήμερα. Οι τρεις Θεσμοί έχουν δείξει με την κοινή τους θέση μία εξαιρετικά γενναιόδωρη στάση απέναντι στην Ελλάδα και υποθέτω ότι εναπόκειται στην ελληνική πλευρά να κινηθεί”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Υπήρξε η συνάντηση στην Καγκελαρία. Μετά από αυτήν οι τρεις θεσμοί ετοίμασαν μία κοινή θέση. Το μέτρο για αυτήν είναι και παραμένει η δήλωση του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου. Αυτή την στιγμή διεξάγονται συνομιλίες με την ελληνική πλευρά”, σημείωσε ο κ. Γιέγκερ και πρόσθεσε ότι έχει πληροφορηθεί από τα ΜΜΕ ότι θα υπάρξει μία συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους θεσμούς το απόγευμα.

“Οι θεσμοί συνεργάζονται. Στο τέλος μπορεί να υπάρξει μόνο λύση, την οποία συμμερίζονται και οι τρεις Θεσμοί και αυτό ισχύει ειδικά για το ΔΝΤ. Δεν μπορεί να υπάρξει μια λύση, παρά μόνον εφόσον έχει εγκριθεί από τους τρεις θεσμούς (δηλαδή την ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο). Αυτό ισχύει ιδιαίτερα επίσης για το ΔΝΤ”, κατέληξε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Ζάιμπερτ: Η θέση της γερμανικής κυβέρνησης παραμένει η ίδια

Από την πλευρά του, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες περί απόρριψης των ελληνικών προτάσεων, δήλωσε: “Η θέση της γερμανικής κυβέρνησης παραμένει η ίδια. Οι τρεις Θεσμοί πρέπει να αξιολογήσουν τις προτάσεις από κοινού και να υποβάλουν κοινή πρόταση προς το Eurogroup, προκειμένου να ληφθεί απόφαση”.

“Δεν έχω ακούσει τι γίνεται στις Βρυξέλλες. Θα συνεδριάσει το Eurogroup το βράδυ και από εκεί θα δούμε τα επόμενα βήματα”, τόνισε.

Παράλληλα, σύμφωνα με Γερμανό αξιωματούχο, είναι σημαντικό για το Βερολίνο να έχει το ΔΝΤ στο τραπέζι, τόσο την εμπειρογνωμοσύνη του όσο και το ρόλο του στη χρηματοδότηση της Ελλάδας και δεν μπορεί να φανταστεί την επίτευξη μιας συμφωνίας με την Αθήνα που να μην περιλαμβάνει το ΔΝΤ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Γιώργος Καραμέρος παραιτήθηκε από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και από κάθε κομματική ιδιότητα – Στήριξη στην ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα
«Από την αρχή υποστήριξα πως η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια η συγκρότηση της ΕΛ.Α.Σ δημιουργούν προοπτική για την Ελλάδα. Αυτή η στήριξη παραμένει και μάλιστα ενισχυμένη ως πολιτική εκτίμηση», ανέφερε
Γιώργος Καραμέρος 51
Σε «συναγερμό» το Μαξίμου μετά τη φάρσα των Ρώσων στον Θάνο Ντόκο - Η απάντηση στην αντιπολίτευση που θέλει την παραίτησή του
Ο γγ της Εθνικής Ασφάλειας ενημέρωσε αναλυτικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το συμβάν, ο οποίος, σύμφωνα με τον Θάνο Ντόκο, προβληματίστηκε ιδιαίτερα, και αποφασίστηκε να ληφθούν επιπλέον μέτρα για να θωρακιστούν καλύτερα οι επικοινωνίες
Ο Θάνος Ντόκος 109