Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

«Έκρηξη» Παναγιωτόπουλου για τις διαρροές: «Τρύπιο σαν ελβετικό τυρί το σύστημα πληροφοριών» για τα όπλα στην Ουκρανία

«Έκρηξη» Παναγιωτόπουλου για τις διαρροές: «Τρύπιο σαν ελβετικό τυρί το σύστημα πληροφοριών» για τα όπλα στην Ουκρανία

Λάβρος εναντίον όσων διαρρέουν προς κάθε κατεύθυνση απόρρητες πληροφορίες για την αποστολή εξοπλισμού στην Ουκρανία, εμφανίστηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ολοκληρώνοντας την σχετική ενημέρωση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος μάλιστα έκανε λόγο για σύστημα πληροφοριών και διαρροών από τα επιτελεία ή από στρατιωτικές μονάδες, παρομοιάζοντάς το με «ελβετικό τυρί», εξαιτίας του οποίου δεν χρειάζεται καν να υπάρχει κατασκοπεία.

Ο ΥΕΘΑ ανέφερε συγκεκριμένα ότι θα εγείρει θέμα στους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, να δουν τι θα κάνουνε με αυτό το «ελβετικό τυρί», που είναι το σύστημα πληροφοριών, που διαρρέουν από τα επιτελεία ή από τις μονάδες σε κάθε επίπεδο.

Εξέφρασε δε την ευχή, να φερθούν, όλοι όσοι ασχολούνται με την Εθνική Άμυνα, «τη δέουσα υπευθυνότητα» έτσι ώστε να μην είναι κάθε πληροφορία προσβάσιμη στον οποιοδήποτε.

Αναφερόμενος στο αίτημα της αντιπολίτευσης για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων που σχετίζονται με την αποστολή εξοπλισμού στην Ουκρανία αλλά και στο ενδεχόμενο, τέτοια στοιχεία να γίνονται γνωστά από στρατιωτικές πηγές, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε: «Δεν δίνουμε τέτοια στοιχεία εξοπλισμού σε ανοιχτές διαδικασίες διότι θα πρέπει να αντιπαρατίθενται με το συνολικό αριθμό του δυναμικού μας. Δεν πρέπει, ελαφρά τη καρδία, να δημοσιοποιούνται – προς πάσα κατεύθυνση – τέτοια στοιχεία. Εάν είναι να αποκαλύψουμε τέτοιες πληροφορίες, ας αρκεστούμε στο σύστημα πληροφόρησης του Ριζοσπάστη. Από μένα δεν θα γίνει τέτοιο πράγμα».

«Δεν θα στείλουμε S-300 στην Ουκρανία»

Ο ΥΕΘΑ επανέλαβε πως δεν πρόκειται να σταλούν στην Ουκρανία οπλικά συστήματα για τα οποία δεν θα έχει εξασφαλιστεί η αντικατάστασή τους

Ούτε αντιαεροπορικά των νησιών μας, ούτε αντιπλοϊκούς πυραύλους δεν θα δώσουμε, όσο κι αν μας τα ζητάνε, διότι έχουμε μια υπαρκτή απειλή, είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος. Τόνισε μάλιστα εκ νέου ότι «δεν θα κάνουμε τίποτα που θα αποδυναμώσει την αμυντική διάταξη της χώρας».

Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα εάν θα στείλουμε άλλα όπλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι δεν έχουμε καμία διάθεση να στείλουμε τους S-300. Δεν έχουμε καμία διάθεση να στείλουμε τα αντιαεροπορικά που έχουμε ανεπτυγμένα στα νησιά. Θα έρχονται και θα ζητάν συνεχώς. Για να στείλουμε κάτι θα πρέπει να έχουμε μεριμνήσει για την αντικατάσταση του, είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας: «Ότι χρειαζόμαστε, ότι είναι χρήσιμο, και κυρίως επιχειρησιακά ενεργό, δεν έχουμε πρόθεση να το αποδεσμεύσουμε».

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις