Πολιτική

Εξάψαλμος Σεραφείμ κατά Τσίπρα: Είμαστε αλάτι ζωντανό κατά της σήψης και της σαθρότητας!

- Στο... κλίμα της ημέρας οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ μετά τον αγιασμό των υδάτων στον Πειραιά
- Κάθε πιστός είναι αλάτι ζωντανό. Κι αν είμαστε, σημαίνει πως παρεμποδίζουμε τη σήψη είπε
- Το μήνυμα του Χριστού είναι ένα: μετανοείτε, είπε όταν ρωτήθηκε για τον Αλέξη Τσίπρα
- Ο Βασίλης Λεβέντης ήταν ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που βρέθηκε στον Πειραιά για τα Θεοφάνεια

Είναι μια κόντρα που φαίνεται πως δεν θα κλείσει εύκολα. Η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και τα ομόφυλα ζευγάρια και οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ έφεραν την απόφαση τόσο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα όσο και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου να μην παραστούν στη λειτουργία για την ημέρα των Θεοφανείων στον Πειραιά ούτε και τον αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι.

Μοιραία ο αγιασμός των υδάτων στον Πειραιά πήρε πολιτικές διαστάσεις, με τον Μητροπολίτη Πειραιά όχι μόνο να μην ρίχνει τους τόνους αλλά να… ρίχνει αλάτι στην πληγή με τις δηλώσεις του, επιτιθέμενος, εμμέσως πλην σαφώς, στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις που έκανε μετά τη ρίψη του Σταυρού στο λιμάνι του Πειραιά. «Ο κάθε πιστός, κληρικός ή λαϊκός έχει την υποχρέωση κατ’ επιταγή του Χριστού να είναι αλάτι ζωντανό, όχι ανάλατο, όχι ανούσιο. Και αυτό σημαίνει ότι αν είμαστε ζωντανό αλάτι, παρεμποδίζουμε τη σήψη και αντιμετωπίζουμε τη σαθρότητα των δαιμονικών κοσμοειδώλων», είπε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ.

Και συνέχισε: «Το αλάτι ξέρετε, έχει κι άλλες ιδιότητα. Είναι δριμύ και οδυνηρό άλγος. Και αυτό φαίνεται ότι συνέβη σήμερα».

Όταν ρωτήθηκε για την απουσία του πρωθυπουργού από τον αγιασμό των υδάτων στον Πειραιά απάντησε πως «νομίζω ότι ο λαός έδωσε την απάντηση». Αλλά όταν ρωτήθηκε ξανά είπε: «το μήνυμα του χριστού είναι ένα μετανοείτε πάντες γιατι ο Θεός είναι κοντά μας. Όσο βρισκόμαστε σε αυτό τον κόσμο καλούμαστε να μετανοούμε».

Δεν παρέλειψε να επιτεθεί ξανά στην ΕΡΤ για την απόφαση να μην καλύψει, όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια, αλλά να μεταδόσει μόνο ένα μέρος από τον αγιασμό των υδάτων στον Πειραιά (μέσω της ΕΡΤ2). Η απόφαση της ΕΡΤ, είπε, έδειξε κακότητα, εμπάθεια και έλλειψη δημοκρατικής ευαισθησίας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: «Όποιος φοιτητής συμμετέχει σε επιθέσεις όπως αυτή στη Νομική να διαγράφεται»
Επιτέθηκε στην Αριστερά και Κεντροαριστερά υποστηρίζοντας ότι «στήριζαν ανοιχτά τις νοσηρές μειοψηφίες φοιτητών και μη φοιτητών που "μόλυναν" με παραβατικότητα τα ελληνικά πανεπιστήμια»
Ο Παύλος Μαρινάκης 14
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ανακαινισμένες ολυμπιακές εγκαταστάσεις της Παιανίας: Το δώρο των μικρών αθλητών της ξιφασκίας και η συνάντηση με τον Νάσο Γκαβέλα
«Η υποστήριξη του αθλητισμού αποτελεί επένδυση σε αθλητικές υποδομές με μεθοδικότητα και με παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιεργάζεται το ξίφος μικρού αθλητή 5
«Καμπανάκι» Χάρη Δούκα μετά το μπλακ άουτ στην Ισπανία: «Η κατανάλωση ενέργειας στην Αθήνα τριπλασιάζεται λόγω τουριστικής κίνησης»
Με μια επιστολή ο Χάρης Δούκας ζητά να ενημερωθεί σχετικά με τον προγραμματισμό σας για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της φετινής θερινής περιόδου
Ο Χάρης Δούκας 1
Φόβοι στη ΝΔ πως η υπόθεση Καραμανλή μπορεί να «τορπιλίσει» την ανοδική πορεία στις δημοσκοπήσεις
Μέλη της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας επισημαίνουν ότι οι πολιτικοί χειρισμοί για τον πρώην υπουργό Κώστα Καραμανλή, μετά τη δικογραφία που έφτασε στη Βουλή, απαιτείται να είναι προσεκτικοί
Τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας
Κικίλιας: Καμία αύξηση στα ακτοπλοϊκά το καλοκαίρι – Δείτε παραδείγματα με τιμές μετά τη μείωση των λιμενικών τελών
«Στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια, για τη δυνατότητα που δεν είναι πολυτέλεια» γράφει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε ανάρτησή του
Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά 4