Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Εξεταστική Επιτροπή: Εντάσεις από την αρχή

Εξεταστική Επιτροπή: Εντάσεις από την αρχή

Με διαφωνίες από τ’ αποδυτήρια ξεκίνησαν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση της υπόθεσης παρακολούθησης του κινητού του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Η πρώτη “κόντρα” στην έναρξη της συνεδρίασης που ξεκίνησε κεκλεισμένων των θυρών ήταν για το εάν το προεδρείο της Επιτροπής θα πρέπει να είναι μονοκομματικής ή διακομματικής σύνθεσης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ ζήτησε την συγκρότηση διακομματικού προεδρείου, με το σκεπτικό ότι  η  πρωτοβουλία  σύσταση της Εξεταστικής ήταν του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αλλά και γιατί η  απόφαση της Ολομέλειας για την συγκρότηση  της Επιτροπής προήλθε σύμφωνα με την αναθεωρημένη διάταξη του Συντάγματος που παρέχει αυτή την δυνατότητα και στα κόμματα της μειοψηφίας.  

Στο πλαίσιο αυτό, η  εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη, φέρεται να είπε πως αυτό θα πρέπει να απεικονίζεται και στην σύνθεση του προεδρείου της Επιτροπής και πρότεινε στην θέση του Αντιπροέδρου να εκλεγεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπιάγκης και για την θέση της Γραμματέως να εκλεγεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, συμφώνησε στη σύσταση διακομματικού προεδρείου, αποδέχθηκε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην θέση του Αντιπροέδρου της Επιτροπής να εκλεγεί ο Δημήτρης Μπάγκης από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και για την θέση της Γραμματέως, πρότεινε να εκλεγεί  η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σουλτάνα Ελευθεριάδου. Η πρόταση για  σύσταση διακομματικού προεδρείου, φέρεται να υποστηρίχθηκε και τα υπόλοιπα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΝΔ, φέρεται να  απέρριψε την πρόταση για σύσταση διακομματικού προεδρείου, υποστηρίζοντας ότι αυτό αντιβαίνει στο Σύνταγμα και δεν υπάρχει κοινοβουλευτικό προηγούμενο. 

Η αντιπαράθεση, λέγεται πως ήταν αρκετά έντονη με πολλούς διαξιφισμούς.

Μάλιστα, βουλευτής της ΝΔ  φέρεται να κατήγγειλε την εξ αρχής διαφαινόμενη συμπόρευση και σύμπλευση ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως  αποδεικνύεται ότι “ψηφίζοντας κανείς ΠΑΣΟΚ βγάζει ΣΥΡΙΖΑ”. 

Η έναρξη της συνεδρίασης, υπό την προεδρεία του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα έγινε κεκλεισμένων των θυρών, επιτράπηκε στους φωτορεπόρτερ η λήψη φωτογραφιών αλλά δεν δόθηκαν πλάνα ούτε ήταν ανοικτή στους δέκτες του κλειστού τηλεοπτικού κυκλώματος της Βουλής που έχουν πρόσβαση θέασης οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες. Η συνεδρίαση συνεχίζεται με την εκλογή προεδρείου. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις