Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Εξεταστική επιτροπή για παρακολουθήσεις: Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος καταθέτει και Τετάρτη (21/09)

Εξεταστική επιτροπή για παρακολουθήσεις: Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος καταθέτει και Τετάρτη (21/09)

Διέκοψε για την Τετάρτη (21.09.2022) η Εξεταστική επιτροπή που διερευνά τις παρακολουθήσεις. Οι εργασίες της Επιτροπής θα επαναληφθούν με τη συνέχεια της κατάθεσης του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου.

Η κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση στην Εξεταστική επιτροπή για τις παρακολουθήσεις είχε ξεκινήσει λίγο μετά τις 3:30 το απόγευμα της Τρίτης (20.09.2022) με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο και διακόπηκε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα.

Το πρωί της Τετάρτης (21.09.2022) αποφασίστηκε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η κατάθεση του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών κ. Ράμμου στην Εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση «παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator, την παράνομη χρήση αυτού στην επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου».

Της κατάθεσης του κ. Ράμμου προηγήθηκε ο διοικητής της ΕΥΠ Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι η διαδικασία για την επισύνδεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, τηρήθηκε απόλυτα και σε όλα τα επίπεδα.

Επιπρόσθετα, υπογράμμισε τη νομιμότητα όλων των διαδικασιών επισυνδέσεων που έχουν προηγηθεί, συμπεριλαμβανομένης αυτής που αφορά τον δημοσιογράφο κ. Κουκάκη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις