Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Εξεταστική για παρακολουθήσεις: Κατέρρευσαν τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ, λέει η ΝΔ για την κατάθεση Ράμμου

Εξεταστική για παρακολουθήσεις: Κατέρρευσαν τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ, λέει η ΝΔ για την κατάθεση Ράμμου

Με διαφορετικές και πάλι αναγνώσεις  και διαφορετικές εστιάσεις από τα κόμματα ολοκληρώθηκε η κατάθεση του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου για τις παρακολουθήσεις στην Εξεταστική Επιτροπή.

«Με όσα ακούσαμε σήμερα  κατέρρευσαν όλες οι χθεσινές διαρροές και τα fake news ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ»,  ήταν το σχόλιο στις κάμερες του βουλευτή της ΝΔ και μέλους της Εξεταστικής Δημήτρη Μαρκόπουλου μετά το τέλος της ακρόασης του κ. Ράμμου.

Πηγές από κύκλους της συμπολίτευσης ανέφεραν πως ο κ. Ράμμος διέψευσε σήμερα με τον καλύτερο τρόπο τις χθεσινές διαρροές  του ΣΥΡΙΖΑ που έλεγαν πως εξέφρασε την βεβαιότητα πως έχει καταστραφεί ο φάκελος του κ. Ανδρουλάκη.

Όπως τόνιζαν οι ίδιες πηγές, σήμερα αποσαφήνισε ότι δεν μπορεί ειλικρινά να γνωρίζει αν έχει καταστραφεί ο φάκελος Ανδρουλάκη. Φέρεται, πάντα σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους να είπε ότι μέχρι στιγμής από τους ελέγχους που έχει κάνει η ΑΔΑΕ δεν έχει βγει κάτι  σχετικά με τις καταγγελίες των 6 πολιτικών προσώπων που έχουν προβεί σε καταγγελίες. Ούτε για νόμιμες επισυνδέσεις ούτε για το predator. Για τη μόνη περίπτωση που δεν έχει ολοκληροθεί –  διαδικαστικά – ο έλεγχος είναι η καταγγελία που έχει κάνει ο Κυριάκος Βελόπουλος. Επίσης, φέρεται, να είπε ο κ. Ράμμος πως παρά τις αναφορές που έχουν γίνει σε εταιρείες που κατέχουν παράνομο λογισμικό μέχρι τώρα δεν έχει  υπάρξει  καταγγελία στην ΑΔΑΕ για την Intellexa ή για άλλη εταιρία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί για συγκάλυψη

Στον αντίποδα, πηγές προσκείμενες στην αξιωματική αντιπολίτευση καταλόγιζαν στην ΝΔ ότι μέσα στον πανικό της από τις αποκαλύψεις Ράμμου στην Εξεταστική προσπαθεί για μια ακόμη φορά να παραποιήσει την κατάθεση του κ. Ράμμου έχοντας ως μόνο στόχο την συγκάλυψη. Υποστήριζαν πως ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ κατέθεσε ότι η εντολή του τότε διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα αφορούσε την καταστροφή  του μηχανήματος καταγραφής συνακροάσεων και μηνυμάτων την ίδια ημέρα που κατέθεσε ο κ.  Ανδρουλάκης την καταγγελία του για απόπειρα παρακολούθησής του στην ΑΔΑΕ, δηλαδή στις  29 Ιουλίου. Επισήμαιναν, πως και σήμερα και πάλι ο κ. Ράμμος τόνισε πως η ΕΥΠ αρνήθηκε τη συνεργασία με την ΑΔΑΕ, τους ζήτησε τον φάκελο αλλά δεν του τον έδωσαν και όταν ρώτησε εάν έχει καταστραφεί αυτός, δεν του απάντησαν,  επομένως έτσι είπε πως δεν ξέρει τι έχει συμβεί με τον φάκελο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την σημερινή συνεδρίαση έγινε γνωστό ότι η νόμιμη εκπρόσωπος της εταιρείας Intellexa που έχει κληθεί για να καταθέσει, απάντησε ότι εξαιτίας απουσίας της στο εξωτερικό όπου διατηρεί τη μόνιμη κατοικία της δεν μπορεί να παραστεί δια ζώσης. Το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ ζήτησε να γίνει κατάθεσή της μέσω τηλεδιάσκεψης. Το αίτημα όμως απορρίφθηκε από τη ΝΔ που ανέφερε ότι η ανάλογη πρακτική των Εξεταστικών και Προανακριτικών Επιτροπών διαχρονικά είναι η  σύνταξη και αποστολή στον μάρτυρα ερωτημάτων και η γραπτή του απάντηση σε αυτά. Κάτι και που τελικά παρά τις αντιδράσεις από την Αντιπολίτευση ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία.​

Τι λέει το ΠΑΣΟΚ

Κύκλοι από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ σχολίαζαν και σταχυολογούσαν ως σημαντικά από την κατάθεση του κ. Ράμμου ότι ο πρόεδρος της Αρχής επισήμανε δεν είδε ούτε φάκελο Ανδρουλάκη ούτε υπογραφές στελεχών της ΕΥΠ. Φέρεται να ανέφερε ότι δεν μπορεί να γίνει ουσιαστικός έλεγχος νομιμότητας. Αυτός είναι ευνουχισμένος  έλεγχος που κάνουμε, φαινομενικά υφίσταται αλλά δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.  

Καταλόγισε στην ΕΥΠ ότι δεν ικανοποιούσε  τα αιτήματα για έλεγχο της ΑΔΑΕ. «Υπήρχε άρνηση συνεργασίας, είχαμε πέσει σε τοίχο σιωπής», φέρεται να είπε.

Στην ερώτηση για το αίτημα  προς τη wind για ταυτοποίηση του τηλεφώνου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ είπε ότι η κ. Βλάχου  δεν το είχε υπογράψει ενώ υπάρχει θεώρηση της υπογραφής από αστυνομικό αποσπασμένη στην ΕΥΠ. Εκτιμώντας πως είτε  η αστυνομικός  βεβαίωσε ψευδώς ότι είναι η υπογραφή της Βλάχου στο αίτημα αυτό ή η εισαγγελέας κυρία  Βλάχου ψεύδεται και αυτό είναι προς διερεύνηση.

Σχετικά με  την καταστροφή του αρχείου της ΕΥΠ που έγινε 29/7 οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν πως το έμαθε  από τον έλεγχο του Σεπτεμβρίου και δεν είχε  προηγούμενη ενημέρωση. Κληθείς, σχολίασε πως και εκείνον τον παραξένεψε η σύμπτωση της ημερομηνίας καταστροφής και της αναφοράς στον Άρειο Πάγο του κ. Ανδρουλάκη. Πάντα, με τους ίδιους κύκλους, ο κ. Ράμμος φέρεται να ανέφερε πως ο έλεγχος της ΑΔΑΕ για το predator συνεχίζεται να διαβεβαίωσε πως θα κάνει ότι μπορεί για να διαλευκανθεί η υπόθεση​.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις