Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Εξεταστική για την Υγεία: Αποχώρησαν οι βουλευτές της ΝΔ!

ΝΔ
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Με σφοδρές επικρίσεις εναντίον της κυβέρνησης αποχώρησαν οι βουλευτές της ΝΔ από την συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία.

Αποχώρησαν, πριν το τέλος της συνεδρίασης, από την εξεταστική επιτροπή που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας, οι βουλευτές της ΝΔ Νότης Μηταράκης και Γιώργος Γεωργαντάς. Κατήγγειλαν τον πρόεδρο της επιτροπής κ. Μπαλωμενάκη ότι δεν τηρεί τη δικονομία. Ακόμη, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι άσκησαν bullying στην σημερινή μάρτυρα Αικατερίνη Πολύζου.

Τι είπαν οι βουλευτές της ΝΔ

Μετά την αποχώρησή του ο Νότης Μηταράκης μιλώντας σε δημοσιογράφους υποστήριξε: «Στο ΚΕΕΛΠΝΟ όπως αποδεικνύεται έγιναν 550 προσλήψεις εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ. Οι 150 από αυτές το 2015 και οι 400 το 2017».

Ως προς τη διαχείριση της διαδικασίας και οι δύο κατηγόρησαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν άφησαν την μάρτυρα κ. Πολύζου να εκφράσει την άποψή της και όταν ήταν έτοιμη να απαντήσει στις ερωτήσεις τους την διέκοπταν κάνοντας της bullying, τρομάζοντάς την καθώς και η ίδια είναι αντικείμενο προκαταρκτικής εξέτασης, με συνέπεια να σταματήσει την κατάθεσή της».

Ο Γιώργος Γεωργαντάς, επίσης επέκρινε, απευθυνόμενος στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, τον πρόεδρο της Επιτροπής Αντώνη Μπαλωμενάκη τον οποίο χαρακτήρισε «πρόεδρο των μυστικών συναντήσεων» και ανάφερε ότι «δεν τηρεί τη Δικονομία, δεν προστατεύει τους μάρτυρες και υπάρχει πρόβλημα διαχείρισης».

«Θα έλεγα ότι είναι ανικανότητα αν δεν υπήρχε συνάντηση του κ. Μπαλωμενάκη με μάρτυρα στο παρελθόν» δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς ενώ ο κ. Μηταράκης προσέθεσε ότι «δύο από τα 24 ονόματα, όπως επιβεβαιώνεται μέσω εγγράφων, οι κ. Σταμούλης και Μπεσκένης, ουδέποτε προσελήφθησαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις